Datum objave: 15. Svibanj 2019

Joško Šupe(SDP) misli da HDZ -u ne odgovara ozbiljna rasprava na sjednicama u Županiji

Joško Šupe(SDP) misli da HDZ -u ne odgovara ozbiljna rasprava na sjednicama u Županiji
Diana Ferić
Diana Ferić

Županijski odbor SDP -a na čelu s Joškom Šupom reagirao je danas, priopćenjem za javnost, na jučerašnja događanja na sjednici Županijske skupštine na kojoj se vrijeme ponovno trošilo na prepucavanja između predsjednika Nediljka Dujića i nezavisnog Stipe Petrine, a ne na, kako oni smatraju, teme koje su važne za razvoj Županije i bolji život njezinih žitelja.

"Ponukani događanjima na jučerašnjoj Županijskoj skupštini moramo se zapitati dozvoljava i tolerira li takvo ponašanje HDZ namjerno da bi poput smokvina lista prikrio sav nered, nerad i nemar koji vlada županijom.
Godine prolaze, a problemi se ne rješavaju već se dapače gomilaju i samo je pitanje dana kada će isti eskalirati. Gospodo što se treba dogoditi da se konačno riješe i dobiju odgovori na pitanja:
- ekološke bombe tj. lagune kod pogona TVIK-a koji prijeti da onečisti izvor pitke vode za čitavu županiju
- sigurnosti djece u školi tj. raspadanja krovova po školama
- prometne povezanosti - dokle se stiglo za brzom cestom Šibenik – Knin
- povlačenju EU sredstava – zašto smo među najlošijima, a i onda kada dobijemo sredstva zašto trebamo podizati kredite i plaćati penale
- plavljenja Doca
- daljnjeg razvoja predškolskog odgoja – tko i zašto koči dozvolu za vrtić u Jezerima
- nereda u koncesijama – tko i zašto ne plaća koncesijske naknade i koliko ih je otišlo u zastaru i tko je od tih istih koncesionara bio donator HDZ-a.
Mislimo da su ovo ključna pitanja koja muče sve stanovnike ove županije kojih je sve manje (Šibenik kao centar županije u 8 godina napustilo je 4.000 birača), za razliku od župana kojeg muči samo plasman na EU listi i eskiviranje rješavanja bilo kakvog problema.
Dosta je bilo", stoji u priopćenju koje potpisuje Joško Šupe.

FOTO: ŠibenikIN
 

Iz kategorije: Županija info