Datum objave: 23. Travanj 2019

Ovogodišnji Sajam agroturizma okupit će oko 180 izlagača, trećina je iz Šibensko - kninske županije

Ovogodišnji Sajam agroturizma okupit će oko 180 izlagača, trećina je iz Šibensko - kninske županije
Diana Ferić
Diana Ferić


Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu koji se održava već 11 godina ove će godine okupiti 179 izlagača i to 63 izlagača iz Šibensko-kninske županije, 13 iz Osječko-baranjske županije, koja je županija pertner i 103 izlagača iz drugih hrvatskih županija. Sajam će se, u organizaciji Šibensko-kninske županije i Javne ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije održati 30. travnja i 1. svibnja.


Sajam je izložbeno prodajnog karaktera i održava se na ulazu u Nacionalni park Krka. Na sajmu predstavljamo ukupno bogatstvo naše županije, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. Svake godine jedna od hrvatskih županija je partner na sajmu. Ove godine to je Osječko-baranjska županija.


Izlagači iz Osječko-baranjske županije predstavit će svoju županiju sa etno i gastronomskim proizvodima. Riječ je o tradicionalnim slavonskim suhomesnatim proizvodima, sirevima, mliječnim prerađevinama, domaćem brašnu, slavonskim vinima, medu i pčelinjim proizvodima.

Samo svečano otvorenje Sajma biti će u utorak, 30. travnja 2019. godine u 11 sati, pod šatorom površine 1200 m ² u Skradinu.

Na dvodnevnom sajmu posjetitelji će imati priliku vidjeti nastup kulturno-umjetničkih društava. Na svečanosti otvorenja Sajma nastupiti će vokalni ansambl “Akvarel“ iz Osijeka. U popodnevnim satima posjetitelji će imati priliku vidjeti KU „Šibenske šuštine“ iz Šibenika i Etno udrugu „Petrovo Polje“ iz Ružića. Drugog dana sajma nastupiti će Udruga „Krč“ iz Primošena, KUU „Zvona Zagore“ iz Mirlović Zagore i KUD „Naši Korijeni“ iz Kljaka. Svi oni prodefilirati će sajmom i pokazati tradicijsku nošnju priobalja i zaobalja naše županije.

U okviru sajma održati će se i dvije radionice, „Apiterapija“ u organizaciji Pčelarske udruga „ Pčela“ Šibenik i „Kušaonica maslinovih ulja“.
 

Iz kategorije: Županija info