Datum objave: 10. Travanj 2019

Više od 800 trkača iz dvadesetak zemalja sudjeluje na ovogodišnjem Krka polumaratonu

Više od 800 trkača iz dvadesetak zemalja sudjeluje na ovogodišnjem Krka polumaratonu
Diana Ferić
Diana Ferić

Još je nekoliko dana do početka 2. Krka polumaratona – međunarodne atletske utrke kroz Nacionalni park „Krka“. U subotu, 13. travnja 2019. oko sedamsto trkača iz osamnaest zemalja trčat će od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum, stazom dugom 21 098 m. Poseban izazov trkačima završni je uspon iz kanjona Krke te će trkač i trkačica koji najbrže svladaju taj uspon dobiti posebnu nagradu. Osim polumaratona, bit će održana i Fun Run utrka za građane, na stazi dugoj 5,5 km, koja također starta u Puljanima i završava u Burnumu. Krka polumaraton prerasta i u pravo obiteljsko druženje. Uz polumaraton, Fun Run utrku i izazov uspona uz kanjon Krke, na prostoru amfiteatra Burnum održat će se serija utrka za najmlađe.

Satnica

 

Polumaraton starta ispred Eko kampusa „Krka“ u Puljanima u 10:00, a Fun Run utrka u 10:10. Na cilju u amfiteatru Burnum u 11:30 bit će proglašen pobjednik Fun Run utrke, pobjednik 2. Krka polumaratona u apsolutnom poretku u 12:30, a pobjednici po kategorijama u 13 sati. Cjelokupni program završit će do 14 sati. Dječje utrke startaju u 11:15, a svi koji dolaze na Brunum samo zbog dječjih utrka trebaju doći najkasnije do 9:45 jer će nakon toga cesta biti zatvorena i prilaz Burnumu onemogućen. Više informacija o dječjim utrkama nalazi se na http://www.krka.run/djecje-utrke-na-burnumu/.

 

Regulacija prometa

 

U subotu, 13. travnja promet će u cijelosti biti zatvoren od 10:00 do 13:00 na trasi utrke, i to u sljedećim smjerovima:

Eko kampus „Krka“ u Puljanima – pristupna cesta do županijske ceste Ž6055 – Ž6055 od državne ceste D59 do centra Oklaja (Dom umirovljenika/Supermarket) – državna cesta D59 od raskrižja sa županijskom cestom Ž6055 do amfiteatra Burnum – u mjestima na nerazvrstanim cestama Parići, Bračići i Nečven – lokalna cesta 65025 i lokalna cesta 65014 od raskrižja s lokalnom cestom 65025 do izlaska na županijsku cestu Ž6055 u mjestu Čitluk.

Na tim dionicama moći će prometovati samo službena vozila i vozila Hitne medicinske pomoći. Promet će regulirati djelatnici Policije i redari koje će postaviti organizator. Na određenim dionicama (prije svega u mjestima Parići, Bračići i Nečven) promet će biti uspostavljen nakon prolaska zadnjih trkača.

 

Startni paketi

 

Trkači će svoje startne brojeve i startne pakete moći preuzeti u petak, 12. travnja u Drnišu, u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, od 10:00 do 20:00, ili na sam dan utrke, u subotu, 13. travnja, ispred amfiteatra Burnum od 7:30 do 9:30. Predlažemo podizanje startnih paketa dan ranije. Osim startnog broja i čipa, okrjepe za vrijeme i nakon utrke i promotivnih materijala (vrećice za tenisice, majice, energetskog gela), trkači će dobiti i ulaznicu za posjet Nacionalnom parku „Krka“ u vikendu u kojem se utrka održava.

 

Organizirani prijevoz za trkače

 

Na dan utrke organiziran je prijevoz autobusima za trkače iz Drniša (s autobusnog kolodvora), Šibenika (s autobusnog kolodvora) i Skradina (s autobusne stanice kod osnovne škole) izravno na start utrke. Autobus iz Drniša polazi u 7:00, a iz Šibenika i Skradina u 6:30. Prijevoz je besplatan, ali se trkači trebaju prijaviti e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Trkači koji na utrku dođu vlastitim automobilom moći će ga ostaviti isključivo na cilju, na parkiralištu u neposrednoj blizini amfiteatra. Od cilja do starta prevozit će ih autobusi u vremenu od 9:00 do 9:30 (prvo polumaratonci, zatim trkači FunRuna), kada polazi zadnji autobus. Trkači na start neće moći doći u vlastitom aranžmanu. Također, povratak s Burnuma neće biti moguć prije 13:30 jer će promet biti zatvoren u cijelosti.

 

Staza

 

Na stazi će biti pet okrjepnih stanica, s vodom, izotoničnim napitkom i voćem. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu, u slavljeničkom ambijentu rimskoga vojnog logora. Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaj, gdje je okretište odakle se trkači vraćaju prema amfiteatru Burnum.

Staza Fun Run utrke ide izravno do amfiteatra Burnum. Na toj stazi bit će jedna okrjepna stanica, s vodom, pred kraj uspona iz kanjona Krke.

Trkači polumaratona nosit će plave startne brojeve od 300 nadalje, a trkači Fun Run utrke zelene brojeve od jedan nadalje.

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: