Petak, 14 Prosinac 2018 12:23

Ponovljeni postupak u slučaju prijave Zlatke Kundid Službeničkom sudu:Svjedoci hvalili i Kundid i pročelnika koji je tuži

Napisala: 
Ponovljeni postupak u slučaju prijave Zlatke Kundid Službeničkom sudu:Svjedoci hvalili i Kundid i pročelnika koji je tuži

Službenički sud u Šibensko – kninskoj županiji koji je Zlatku Kundid, zaposlenicu Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Šibensko – kninske županije u postupku koji je pokrenuo njezin nadređeni Nikola Mihaljević, pročelnik tog ureda

 

Ponovljeni postupak na Službeničkom sudu Šibensko – kninske županije koji se vodi jer je Nikola Mihaljević, pročelnik Ureda za zdravstvo podnio zahtjev protiv svoje službenice Zlatke Kundid zbog povrede službene dužnosti i traži za nju uvjetni otkaz počeo je jutros saslušanjem svjedoka kako bi se dokazalo je li ,kako je sud ocijenio, „nedolično ponašanje Zlatke Kundid „ utjecalo na ugled službe. uvjetni otkaz.Viši službenički sud od 9. Srpnja 2018. Viši službenički sud poništo je rješenje Službeničkog suda u Šibensko – kninskoj županiji i predmet vratio na ponovni postupak.

 

Podnositelj zahtjeva Nikola Mihaljević, kako je danas izjavio sutkinj Nives Vrvilo ostaje kod prijašnjih navoda kao i prijavljena Zlatka Kundid.

 

Danas su saslušani svjedoci Marija Skelin, ekonomistica iz šibenske bolnice, Joško Jurić, ravnatelja Doma zdravlja u Šibeniku i Zdravko Kezić iz bolnice Hrvatski ponos Knin. Svi su vrlo slično odgovorili na sutkinjina pitanja o tomu kako su reagirali na dobiveme mailove koje im je slala tužena Zlatka Kundid o problemima kojima se susreće u svom radu koje joj stvara pročelnik Mihaljević, ali i na pitanje smatraju li da su ti e mailovi utjecali na njihov dojam o kvaliteti te službe.
Kazali su kako su prvi mail pročitali, a da su druge zanemarili jer su vidjeli da se ne tiči njih niti onog dijela odnosa koje imaju s tim uredom. Svi su to shvatili kao problem međusobnih odnosa pročelnika i službenice i nisu se, kazali su, na to osvrtali. Rekli su i kako imaju odlično mišljenje i o radu pročelnika Mihaljevića i o radu Zlatke Kundid koja je, kazao je Joško Jurić svoj posao radila vrlo marljivo, ažurno i predano. Slično su odgovorili i na pitanje o utjecaju tih e mailova na sliku o toj službi, na čemu je posebno inzistirao pročelnik Mihaljević, a to je da oni nisu na temelji njih promijenili svoje stavove. Jedino je Jurić ustvrdio da oni „nisu bili potrebni i da sigurno nisu donijeli nešto dobro“.

Saslušanje svjedoka se nastavlja.

 

Službenički sud Šibensko – kninske županije je poništenim rješenjem kaznio Zlatku Kundid za tešku povredu radne discipline i šestomjesečno smanjenje plaće za 20 posto. Viši sud je ocijenio da je rješenje doneseno bez provođenja dokaznog postupka i utvrđivanja neospornih činjenica pa ga je poništio i predmet vratio na ponovni postupak.
U obrazloženju, uz ostalo, kažu kako je iz dokumentacija vidljivo da je optužena Zlatka Kundid protiv pročelnika slala e mailove institucijama i ljudima izvan tog ureda i da je s njim neprimjereno komunicirala, ali da se ni iz čega ne vidi da je i na koji način je time naštetila ugledu službe za što je kažnjena. Zbog toga nalažu Službeničkom sudu Šibensko – kninske županije da u ponovljenom postupku mora “pravilno i potpuno utvrditi činjenično stanje i provesti dokazni postupak“.
Zlatka Kundid je, kao što je poznato, proglašena krivom za tešku povredu službene dužnosti i 20 posto niža plaća u narednih šest mjeseci. Službeničko vijeće je ocijenilo da je na nedoličan način oštetila ugled, znanje i stručnost pročelnika Mihaljevića i počinila tešku povredu službene dužnosti.
 

Postupak je pokrenuo Nikola Mihaljević tražeći da se njegova prva suradnica Zlatka Kundid kazni zbog toga što ga javno vrijeđa, omalovažava kao i druge zaposlenike u tom uredu, a da sebe neopravdano uzdiže i od sebe pravi žrtvu. Tužio ju je i za neovlašteno slanje službenih dokumenata na druge e mail adrese.

 

Zlatka Kundid pak tvrdi da je on svjesno i namjerno maltretira dajući joj poslove koje su ispod razine njezine stručne spreme pa i da da prepisuje njegovih rukopisom ispravljene ili napisane odluke te da je izložena stalnom mobbingu, a u postupku pred Službeničkim vijećem padale su s jedne i druge strane teške riječi, optužbe i uvrede.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!