Datum objave: 05. Prosinac 2018

Vijećnik Lasan Zorobabel kritizirao županovog sina zbog sadržaja koji je nudio u Vodicama

Vijećnik Lasan Zorobabel kritizirao županovog sina zbog sadržaja koji je nudio u Vodicama
Diana Ferić
Diana Ferić

Ništa se nije pomaklo na bolje u pokušaju stanovnika Doca da im se omogući da na tom dijelu ostane dizalica za brodove kojoj je zabranjen rad zbog toga što nema koncesiju. Na pitanje koje je i danas na sjednici Županijske skupštine postavila vijećnica Nezavisne liste Stipe Petrine o tomu zašto se ignoriraju potrebe vlasnika brodica u Docu župan Pauk je odgovorio da važećom prostornom dokumentacijom ta djelatnost nije predviđena u Docu već da će dizalica za brodove biti u novouređenoj komunalnoj luci Vrnaža. Takve odgovore nezadovoljni Dolačani ne prihvaćaju i tvrde da se prostorni dokumenti ne tumače dosljedno i da se ignorira da je na snazi Detaljni plan uređenja luke Pekovac u Docu koji previđa i lift i dizalicu za izvlačenje brodova.

Vijećnik s Nezavisne liste Stipe Petrine Danijel Lasan Zorobabel danas je, na Aktualnom satu  sjednice Županijske skupštine, negodovao zbog toga što se na vodičkom području i dalje pomorsko dobro daje za luke nautičkog turizma i to čak tri.
Jadranka Fržop, pročelnica Ureda za pomorstvo je objasnila kako se ništa ne radi bez dogovora s lokalnom samoupravom i u skladu s prostornim planovima- u Srimi će biti komunalna lučica u kojoj će konačno biti osigurano mjesto za ribarske brodice i za brodice lokalnog stanovništva, u Vodicama se širi marina,a li na taj način da će se dobiti i veći broj komunalnih vezova , a postupak za dodjelu koncesije za nautičku luku na Prviću pokrenut je prema postojećoj prostornoj dokumentaciji, ali je zbog prijepora u javnosti zatraženo mišljenje Grada Vodica, kazala je Jadranka Fržop.

Vijećnik Lasan je upozorio i na to da je, po njegovom mišljenju, proteklog ljeta upravo sin župana Pauka imao u Vodicama, ispred Makine neprimjeren sadržaj koji je, ustvrdio je, bio ruglo. 
„ Vi ste se gospodine gospodine župane hvalili da ste pronašli radno mjesto mnogim uhljebima pa ste valjda na isti način omogućili svom sinu posao. Naime, ispred Makine je ovog ljeta bio postavljena neka vrsta vratila na koje se ljude mamilo da se na tome drže na rukama objese i da će, ako izdrže dovoljan broj minuta, dobiti 200 eura. Naravno da to nitko nije dobio jer nitko ne može toliko izdržati. Od toga bi u večernjim satima nastajala sprdnja jer bi se po tome visali lokalni pijanci i pravili nered. Mislim da takva turistička usluga ne dolikuje Vodicama“, kazao je Lasan.
Župan Pauk je odgovorio kako je sigurna da je njegov sin, ako je imao tako nešto dozvolu dobio na regularan i zakonit način.
„Ja mogu samo reći da mi je drago što se jadan mladi čovjek kao što je moj sin upustio u poduzetnički poduhvat i što razmišlja poduzetnički  To je za pohvalu“, ustvrdio je.
 

Iz kategorije: Županija info