Datum objave: 25. Rujan 2018

Akcija Eko udruge Knin u Šibeniku:STOP gomilanju opušaka i čepova na plažama

Diana Ferić
Diana Ferić

Koliko nas se zgraža nad brojnim opušcima i sitnim otpadom koji se gomilaju na plažama, primjerice plaži Banj i u cijelom okolišu? Eko udruga Krka iz Knina s tim u vezi organizira u srijedu, 26. rujna 2018. i u petak 28. rujna 2018. od 16.30 do 18.00 sati građanske akcije besplatne podjele eko-bin posudica za sitni otpad građanima i turistima na plaži Banj u Šibeniku.

Eko-bin posudice za sitni otpad moći će se preuzeti i u prostoru turističke zajednice grada Šibenika. Građansku akciju provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin, a financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

„Prisutnost sitnog otpada na neprimjerenim mjestima, recimo na plažama ne pruža samo ružnu sliku okruženja u kojem živimo, već karakterizira odnos prema ekologiji, kako naše zajednice tako i nas kao pojedinaca. Sitni otpad koji dominira na plažama su opušci cigareta, upotrijebljene šibice, gume za žvakanje, zatvarači boca i limenki, koštice voća, sitni papirići, plastične žličice, štapići od sladoleda, čačkalice…Iako sitan, takav otpad je veliki ekološki problem. Vrijeme razgradnje papira je 3 do 6 mjeseci, opuška cigarete oko 5 godina, limenih i plastičnih čepova preko 100 godina, a sitnog aluminijskog otpada i preko 200 godina“, ističe Inga Kukolj, tajnica Udruge Eko Knin.

 

Iz kategorije: Županija info