Datum objave: 03. Rujan 2018

Gastro fešta u restoranu Fešta na Žutu:Vrhunski chefovi spravljaju specijalitete od plave ribe

Diana Ferić
Diana Ferić

Restoran Fešta na otoku Žut i njegov vlasnik Krešimir Mudronja svečano, u utorak i srijedu, 4. i 5. rujna, obilježavaju 25 godina uspješnog poslovanja organizacijom vrhunskog gastronomskog eventa na kojem će chefovi iz zemlje i svijeta - Dino Galvagan, Tom Gretić, David Skoko, Hrvoje Zirojević i Josip Vrsaljko, ali i nositelji Michelinovih zvijezdica Felice Sgarra, Massimo Camia, Giuseppe Costa i Cristian Torsiello - spravljati delicije na temu „Plava riba i riba dubokog mora u vrhunskoj gastronomiji“.

 

Na svečanosti će u utorak biti i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

 

To vrhunsko kulinarsko događanje uz direktora HTZ-a posjetit će i obići Yuri Cortez, proslavljeni fotoreporter AFP-a, koji je simpatije svijeta zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, te koji zajedno sa svojom obitelji na poziv HTZ-a boravi u Hrvatskoj od 31. kolovoza do 7. rujna.

 

Tema gasto eventa je „Plava riba i riba dubokog mora u vrhunskoj gastronomiji“ jer je cilj dokazati kako se od plave ribe, koja je unatoč svojim nutritivnim i gastronomskim vrijednostima nepravedno zanemarena u ugostiteljskim objektima, mogu napraviti vrhunske gastronomske delicije.
Nakon večere od deset sljedova (utorak, 4. rujna) uslijedit će „Zdravi doručak u vrhunskoj gastronomiji” (srijeda, 5. rujna) kada će kuhari pokazati svoju kreativnost u pripremi jutarnjih delikatesa. Ta dva kulinarska eventa samo su glavne atrakcije dvodnevnog uživanja za sva čula u jedinstvenom okruženju. Primjerice, barmen svjetske klase Marin Nekić ima važnu ulogu uparivanja lokalnog „herbarija“ s vrhunskim destilatima, a s ciljem rađanja originalnih koktela kako bi se skrenula pozornost na jedinstvenost i raznovrsnost kornatskog krša i zemlje.

 

Iz kategorije: Županija info