Datum objave: 14. Kolovoz 2018

Danas počinje 6. festival HOP-a na Žirju,osiguran besplatni prijevoz brodom i razgledavanje Žirja

Danas počinje 6. festival HOP-a na Žirju,osiguran besplatni prijevoz brodom i razgledavanje Žirja
Diana Ferić
Diana Ferić

Bez obzira na vremensku prognozu koja najavljuje kišu i na šibenskom području danas će na Žirju biti svečano otvoren 6. festival „Hrvatski otočni proizvod“, u organizaciji Šibensko-kninske županije i suorganizaciji Grada Šibenika, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Grada Šibenika, Udruge poslovnog klastera „Hrvatski otočni proizvod“ i Udruge „Žirje otok sreće“koji će trajati 14. i 15. kolovoza.

 

Za sve posjetitelje u utorak, 14. kolovoza 2018. organiziran je besplatan prijevoz brodom iz Šibenika za otok Žirje. Polazak broda „Dida Frane“ (Desto) sa šibenske rive (Mulo Krke) za Žirje je u 17 sati, a povratak sa Žirja je u 23 sata. Također, istoga dana organiziran je besplatan prijevoz brodom „Spužvar“ s otoka Krapnja u 13:40 sati, koji pristaje u Zablaću u 14:30 sati i na Zlarinu u 15:30 sati. Povratak s otoka Žirja istom rutom je u 23:30 sati.


Uz župana Gorana Pauka i njegove suradnike, svečanom otvorenju nazočiti će dr. Mate Granić, posebni savjetnik Predsjednice u svojstvu izaslanika predsjednice Republike gđe. Kolinde Grabar Kitarović; zastupnica u Hrvatskom saboru gđa. Branka Juričerv Martinčev; gđa. Tajana Huzak, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa suradnicima; g. Ivo Bašić, državni tajnik u ministarstvu turizma te brojni uzvanici i gosti.

 

Cilj festivala je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku „Hrvatski otočni proizvod“. Festival je izložbeno-prodajnog karaktera, a svoje proizvode i proizvodne linije s oznakom kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ predstavit će otočni proizvođači iz Šibensko-kninske županije i drugih hrvatskih otoka. Za sve izlagače nastup na festivalu je besplatan.

 

Iz kategorije: Županija info