Datum objave: 08. Kolovoz 2018

Top turističko događanje Tuna fever u Rogoznici neće ni ove godine proći bez Željka Bebeka

Top turističko događanje Tuna fever u Rogoznici neće ni ove godine proći bez Željka Bebeka
Diana Ferić
Diana Ferić

Rogoznica očekuje 4. natjecanje u ribolovu na morske kapitalce 'Tuna fever Rogoznica 2018' koje počinje večeras na rogozničkoj rivi i traje do subote 11. kolovoza. U ta tri ribolovna dana u rogozničkom akvatoriju zaplovit će ribolovci iz Hrvatske, ali i inozemstva; iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Mađarske, Italije, Slovenije, Češke…
To najbolje dokazuje kako je Tuna fever Rogoznica u dosadašnje tri godine postalo poznato svjetsko natjecanje koje je zaživjelo i na Jadranu te iz godine u godinu privlači sve više ljubitelja mora i ribolova. Tako će biti i sljedeća četiri dana, a jedini izbor bila je Rogoznica zbog izvrsnih mikroklimatskih i drugih uvjeta.

 

Ovo je mjesto, kako je poznato, od skromnog ribarskog sela s godinama preraslo u pravi turistički biser, iz godine u godinu se obaraju rekordi u dolascima domaćih i stranih gostiju. Napominje to uoči još jedne 'Tuna fever Rogoznica' i Sandra Jakelić, načelnica Rogoznice:

-Drago nam je što ćemo i ove godine ugostiti popularnu manifestaciju koja je itekako pojačala našu izvrsnu turističku sezonu. Lani smo imali rekord od čak 750 tisuća noćenja, ove godine očekujemo isti, pa čak i veći broj. Svi su dobrodošli u Rogoznicu! - poručuje načelnica.

Dolazak na rogozničku rivu večeras najavili su brojni uglednici, predstavnici lokalne i županijske uprave, a s natjecateljima će se put pučine otisnuti i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice. Inače, vrijedno je podsjetiti kako je lanjski 'Tuna fever Rogoznica' dobio je od Hrvatske turističke zajednice prestižnu nagradu Top turističke destinacije. Uz natjecanje velikih, popularan je i dio za najmlađe 'little game' kada se na more otisnu djeca, a dosadašnjih su godina pokazali kako ribolovna budućnost ima kome ostati.

 

Rogoznička riva će od večeras biti mjesto pravog ljetnog šušura jer ovo natjecanje na rogozničku rivu već od popodneva kad natjecatelji stignu s ulovom, okupi nekoliko tisuća gostiju, a svaku večer se svi gosti na rivi zaslade besplatnim delicijama od friško ulovljene tune.
Osim spretnih ribolovaca na morske kapitalce natjecanje uvijek okupi i brojna poznata imena estrade, politike ili sporta i mnogi od njih se zajedno s natjecateljima znaju otisnuti put mora i tako okušati sreću.

 

Rogoznica stoga spremna očekuje još jednu sportsko turističku manifestaciju, a osim ovog natjecateljskog dijela, svake večeri se priređuje pravi glazbeni spektakl; tako će na rogozničkoj pozornici nastupiti popularni Jole, grupa Viva, Disco inferno, a sve će kao i lani začiniti prava zvijezda Željko Bebek, koji je svake godine i natjecatelj na 'Tuna feveru'.


Organizator 'Tuna fever Rogoznica 2018.' je i ove godine splitski klub Big game Croatia, uz podršku TZ Rogoznica, a predsjednik kluba Boris Županović najavljuje:

-Zadovoljni smo smo što smo i ove godine privukli više od 200 natjecatelja s k 40 posada. Osim domaćih ljubitelja big gamea tu su i ove godine natjecatelji iz još deset svjetskih država – kaže Županović.


 

Iz kategorije: Županija info