Datum objave: 03. Kolovoz 2018

Iris Ukić Kotarac:U što je potrošeno 60 000 kuna za uređenje obale u Docu kad se ništa ne radi?

Iris Ukić Kotarac:U što je potrošeno 60 000 kuna za uređenje obale u Docu kad se ništa ne radi?
Diana Ferić
Diana Ferić

Pitanje županijske vijećnice Iris Ukić Kotarac na današnjem Aktualnom satu sjednice Skupštine Šibensko – kninske županije zašto javnosti nije Idejno rješenje uređenja obale u Docu koje je plaćeno 60 000 kuna te da se ništa s tim u vezi nije napravilo odmah je na početku užarilo atmosferu na sjednici.

 

„Dana 8.svibnja 2013.godine Županija i Županijska lučka uprava, tik pred izbore, javnosti je prezentirala Idejno rješenje uređenja obale u Docu. Trošak projekta je 60.000 kuna. Tražim od župana Gorana Pauka odnosno Lučke uprave da Idejni projekt izrađivača tvrtke "Obala" d.o.o. prezentiraju javnosti. Pitam postoji li projekt, zašto isti nije prezentiran javnosti, zbog čega je Županija financirala projekt uređenja obalne crte Doca koji se u postupku utvrđenja crte pomorskog dobra očito namjerno odugovlači.
Postupak izrade granice pomorskog dobra traje oko 5 godina i još se izrađuje. Loptica se prebacuje s Grada na Županiju i obrnuto. Pitam se do kada i zašto javnost ne može barem dobiti na uvid Idejni projekt kako bi znali na koji način HDZ ova vlast namjerava urediti Dolac“, kazala je Iris Ukić Kotarac.

 

Župan Goran Pauk je odgovorio da neće dati na uvid Idejno rješenje.
 


„Napravljen je idejni projekt uređenja Doca. Ne znam je li običaj stavljati idejne projekte na stranice,a pri utvrđivanju granica pomorskog dobra bilo određenih nesuglasica. Kad sve to uđe u Prostorni plan, nastavio je Pauk, onda se može ići dalje s realizacijom projekta. Bit će to bombon projekt. Mislim da vam nećemo dostavljati idejni projekt, a uvjerit ćete se kad dođe do realizacije“, kazao je Pauk.

 

Stipe Petrina je u svom stilu primijetio da je župan Pauk bahat i bezobrazan i to, aludirao je, „zbog čudnih materija koje županu kolaju kroz arterije“.

 

Inače, na današnjoj sjednici je ponovno bilo verbalnih okršaja u trokutu Stipe Petrina, župan Pauk i predsjednik Skupštine Nediljko Dujić. Petrina je ponovio kako je Skupština konstituirana nelegalno, protivno Poslovniku i kako su svi oni uzurpatori te da je to u svom izvješću razotkrila Katarina Šošić, predsjednica Mandatne komisije koja je Petrini odgovorila da ne želi ništa govoriti na sjednici i da će poslati pisani odgovor. Duić je kazao kako je sve napravljeno legalno i da će o tomu svoj sud reći Upravni sud.

 

„ Nećete ništa reći jer se bojite vi i vaš lažni predsjednik uzurpator. Ova je skupština nelegalna, a vi ste i nelegalna predsjednica mandatne komisije. Sramota što kriminalci iz ODO –a Šibenik štite korupciju i ovakav kriminal da nema potrebe da se imenuje mandatna komisija i da manjina odlučuje. Vi ste ih razgolili s te dvije rečenice, ali nemate trunku dostojanstva to danas ponoviti jer pripadate čoporu koji ugnjetava ovu našu Županiju“, odgovorio je Petrina Katarini Šošić.

Ante Rakić, vijećnik HDZ –a je Petrini dogovorio da vijećnici HDZ ni profesionalno ni privatno nemaju posla sa sudovima, a da je to njemu „dnevni boravak“ pa da je upoznat detaljno sa situacijom.

Kada je Petrina primijetio da je Dujić skratio Aktualni sat za nekoliko minuta Dujić je u odgovoru htio biti duhovit pa je kazao Petrini „da je on stariji čovjek koji ne može ići na plažu i da mu s e očito kao ostalima ne žuri pa mu paše vrijeme provoditi na sjednici“.

 

FOTO: ŠibenikIN

 

Iz kategorije: Županija info