Datum objave: 11. Lipanj 2018

Subvencije od Županije dobilo 122 poduzetnika, uglavnom za marketing i nabavu imovine

Subvencije od Županije dobilo 122 poduzetnika, uglavnom za marketing i nabavu imovine
Diana Ferić
Diana Ferić

Temeljem Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima u 2018. godini, Odlukom župana, a po prijedlogu Povjerenstva 122 poduzetnika je dobilo subvencije od ukupno 396.500 i to 54 subvencije za sufinanciranje marketinških aktivnosti, 62 za nabavu dugotrajne imovine te 6 za stručno osposobljavanje. To znači da su u prosjeku dobili oko 3 000 kuna.

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika župan Goran pauk danas je potpisao ugovore s tim poduzetnicima.

„U cilju poticanja razvoja maloga gospodarstva, Šibensko-kninska županija donijela je Program za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima u 2018. godini, temeljem kojeg se, između ostalog, sufinanciraju troškovi stručnog osposobljavanja zaposlenika, kupnje dugotrajne imovine i marketinške aktivnosti“, kazao je župan Goran Pauk prilikom potpisivanja ugovora.

Korisnici Programa su: obrti, društva s ograničenom odgovornošću koja zapošljavaju prosječno godišnje manje od 250 radnika i proizvodno uslužne zadruge (osim zadruga koje pretežito obavljaju ili većina zadrugara pretežito obavlja primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo), a koja su registrirana i djeluju na području Šibensko-kninske županije, čiji su vlasnici odnosno osnivači fizičke osobe, nemaju duga prema državi i imaju najmanje jednog zaposlenog.


Župan je najavio da će nastojati, u skladu s Proračunskim mogućnostima sljedeće godine osigurati dodatna sredstva za sufinanciranje kupnje dugotrajne imovine i marketinških aktivnosti poduzetnicima.
 

Iz kategorije: Županija info