Datum objave: 30. Svibanj 2018

Šibenski Rotary klub opremio sve knjižnice u Županiji mikrobit uređajima za "Šibensku izvrsnost"

Šibenski Rotary klub opremio sve knjižnice u Županiji mikrobit uređajima za "Šibensku izvrsnost"
Diana Ferić
Diana Ferić

Rotary klub Šibenik, u sklopu svoje dugogodišnje akcije „Za šibensku izvrsnost“ kojom pomaže nadarene sugrađane, donirao je gradskim knjižnicama Skradina i Drniša ukupno 60 Mikrobit uređaja čime su dovršili akciju opremanja svih knjižnica u Županiji. Mikrobit je početna platforma namijenjena mladima za razvoj vještina programiranja. U najrazvijenim Evropskim zemljama Mikrobit je sastavni dio osnovnoškolskog obrazovanja dok je kod nas zahvaljujući IRIM-u i Rotaryju dostupan djeci u svim knjižnicama i školama.

 

U sklopu te akcije do sada su stipendirali ili na druge načine pomagali školovanje brojnih Šibenčanki i Šibenčana poput Maksim Mrvica, Sare Lovrić, Jakova Bilića te nadarenih učenike Tehničke škole iz Šibenika.

 

„Ove godine odlučili smo akciju proširiti izvan okvira grada Šibenika pa smo U ime Rotary kluba Šibenik donaciju su uručili Marin Roman ( predsjednik), Davor Slamić ( tajnik), Neven Vrančić i Velibor Krasić ( članovi). U Skradinu su nas u školi dočekali Marija Marenci i Ana Berač.U Drnišu nas je primila ravnateljica Danijela Drezga. U pratnji nam je pomogla Melinda Grubišić Ritner iz Gradske knjižnice Šibenik. Cilj akcije je omogućiti djeci jednake mogućnosti razvoja u svim dijelovima našeg zavičaja „, kaže Marin Roman predsjednik Rotary kluba Šibenik .


Posebno zahvaljuju Nenadu Bakiću iz Rotary kluba Zagreb i šibenskoj bečanki iz Rotrary kluba Dariji Schedlmayer na ideji i pomoći u realizaciji ove akcije. Nakon ove donacije slijede Mikrobit radionice za voditelje i učenike kako bi zainteresirali što veći broj djece za programiranje.

 

Rotary klub Šibenik broji 28 članova i dogodine slavi 20 godina rada u Šibeniku i 90 godina u Republici Hrvatskoj. Tijekom godine tradicionalno organiziraju dvije akcije : Božićni most , za pomoć obiteljima slabijeg imoviskog stanja i Za šibensku izvrsnost , z pomoć nadarenim sugrađanima.
 

Iz kategorije: Županija info