Srijeda, 28 Ožujak 2018 09:52

Zajednička 'street art' instalacija bit će postavljena u Murteru u povodu Uskrsa

Napisao: 
Zajednička 'street art' instalacija bit će postavljena u Murteru u povodu Uskrsa

Turistička zajednica Murter - Kornati, uz operativno - kreativnu inicijativu mještanke Vlatke Maleš, inicirala je nesvakidašnji projekt kojim je objedinila uskršnji ugođaj, aktivnu umjetničku radionicu i ekologiju. Riječ je o uskršnjoj skupnoj 'street art' instalaciji u povodu predstojećih blagdana.

Predstavljanje instalacije najavljeno je za 12 sati na Trgu Rudina.

Uz stručnu koordinaciju djelatnika Osnovne škole Murterski škoji, vrtića "Pčelica" i likovne radionice Jelene Ćurić, ekološkim bojama oživjele su dvije velike zečje obitelji i deseci pisanica, od kojih bi svaka mogla poslužiti za pedesetak porcija omleta.

Kao materijal za izradu, ove do sad neviđene ujedinjene umjetosti, korišten je drveni otpadni materijal, koji je recikliran za potrebe trajnih mini umjetničkih djela. Donaciju u materijalu i oblikovanju omogućilo je murtersko tradicionalno brodogradilište Marina Vinici, vlasnika Marka Bašića.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!