Datum objave: 08. Ožujak 2018

Radi se na jačanju konkurentnosti i znanja malih i srednjih poduzetnika u preradi metala i plastike

Radi se na jačanju konkurentnosti i znanja malih i srednjih poduzetnika u preradi metala i plastike
Diana Ferić
Diana Ferić

Radionica o pokretanju mreže znanja, u sklopu projekta COMPETE PLAMET radi jačanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u djelatnosti prerade metala i plastike, kroz razvoj mreže znanja i poduzetničke infrastrukture održana je danas u Razvojnoj agenciji u Šibeniku.

Bila je jako dobro posjećena. Odazvalo se 12 predstavnika tvrtki te 13 institucija s područja Šibensko-kninske županije, kao i predstavnici partnerskih institucija iz BIH, JU Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke - HERAG i Općine Posušje.

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i koordinatorica projektam Mira Lepur na početku je predstavila projek Compete Plamet. Zrinski Pelajić, direktor ILLYRICUM SAVJETOVANJE d.o.o., kao vanjski stručnjak na projektu za aktivnost uspostavljanja i aktivacije mreže znanja predstavio je aktivnosti na uspostavljanju prekogranične mreže znanja između RH i BIH na području sektora metala i plastike, a Zoran Belak, ravnatelj CEKOM-a upoznao je prisutne s mogućnostima korištenja CNC strojeva za poduzetnike, a koji će se nabaviti u okviru projekta Compete Plamet.

 

Glavni cilj projekta je poboljšati institucionalnu podršku i usluge malim i srednjim poduzetnicima u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Zapadno Hercegovačkoj županiji u Bosni i Hercegovini.
Namjera je i na projektu okupiti najvažnije dionike iz privatnog i javnog sektora, obrazovnih institucija, te organizacija za istraživanje, razvoj i inovacije (takozvana „trostruka spirala“ /triple helix) i zajednički uspostaviti mrežu znanja i kompetencija u sektoru metala i plastike u prekograničnom području (KnowNet), kako bi se sektor metala i plastike učinio još konkurentnijim i dugoročno održivim. U tu svrhu je i održano današnje događanje, kako bi se okupili predstavnici triple helix-a, te ih se animiralo na daljnju suradnju na projektu, što će rezultirati uspostavom mreže znanja KnowNet u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Županiji zapadnohercegovačkoj u BIH.
Projekt se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.603.369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1.362.863,82 €. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri.

Radionicu je organizirala Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u partnerstvu s nositeljem projekta, Javna ustanova Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke – HERAG i partnerom Općinom Posušje.
 

Iz kategorije: Županija info