Datum objave: 23. Siječanj 2018

Gotovo 100 prekršaja u samo šest sati nadzora prometa na cestama u županiji

Gotovo 100 prekršaja u samo šest sati nadzora prometa na cestama u županiji
Šibenik News
Šibenik News

Trgovina tvrtke iz Unešića ponovno na meti kradljivaca. Riječ je o jednoj od trgovina Djelo, ovog puta onoj u Perkoviću gdje je sinoć provaljeno. Očekuje se da će jutros biti obavljen očevid. Policija traga za identitetom zasad nepoznatog počinitelja protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

U isto to vrijeme, no u Šibeniku, nepoznata osoba 52-godišnjaku je ukrala moped vrijedna nekoliko tisuća kuna.

 

Tijekom nadzora prometa jučer od 13 do 19 sati policija je zaustavila 212 vozila prilikom čega su utvrđena 92 prekšaja. Akcija se je bila usmjerena na sankcioniranje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i putnika te kažnjavanje korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Od ukupnog broja zabilježeno je 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, 5 prekršaja nepropisne brzine, 8 drugih prekršaja iz prometa i 14 ostalih prekršaja.

 

‘Obzirom da je ova ciljana akcija trajala samo 6 sati kontrolirano je dosta vozila i utvrđeno je znatan broj težih prekršaja, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je akcija bila najavljena. Stoga je akcija s osnova represivnog postupanja bila učinkovita, međutim svako represivno postupanje ima pozitivan učinak i na preventivno ponašanje vozača u prometu’, poručili su iz Policijske uprave šibensko – kninske.
 

Iz kategorije: Županija info