Datum objave: 09. Prosinac 2017

Snijeg pada na kninskom području,Promini i Dinari,a mogao bi i u šibenskoj okolici

Snijeg pada na kninskom području,Promini i Dinari,a mogao bi i u šibenskoj okolici
Diana Ferić
Diana Ferić

Zahlađenje je danas donijelo snijeg u okolici Knina, a zabijelio je Prominu i Dinaru. Sljedećih sati moguć je ponegdje u Zagori srednje Dalmacije, a malo susnježice moguće je i na šibenskom području.
Noćas je bilo olujnih udara juga i lebića. Najjači vjetar zabilježen je na biokovskom vrhu Svetom Juri, gdje su udari dosezali 127 km/h. Na Prevlaci su udari dosezali 112 km/h, a slijede Dubrovnik 90 km/h, Split Marjan 76 km/h…

Prema podacima DHMZ-a, jutros najviše snijega ima na Zavižanu, 78 centimetara. U Pargu ga ima 40 cm, a slijede Plitvička jezera 30, Sljeme 29, Gospić 23, Delnice 20, Ogulin 15, Varaždin 14, Hr. Kostajnica 13, Koprivnica 11, Zagreb 3 itd.


U Istri, Lici, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zbog ugaženog ili razmočenog snijega na većini su cesta zimski uvjeti. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci i Dalmaciji i obratno. Zbog snijega, kiše i olujnog vjetra na dionici autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h. Zbog opasnosti od tuče na dionici autoceste A1 između čvorova i Bisko i Ravča vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h. Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Obavezna uporaba zimske opreme je i u svim općinama i gradovima u prstenu grada Rijeke: grad Kraljevica, Bakar i Kastav, općina Čavle, Jelenje, Viškovo, Klana, Matulji, te zaleđe grada Opatije, općine Lovran I Moščenićke Drage. Zimski uvjeti su i na području Učke i Ćićarije.

Iz kategorije: Županija info