Datum objave: 01. Prosinac 2017

Senka Bilać izabrana za predsjednicu rade skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija

Senka Bilać izabrana za predsjednicu rade skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija
Diana Ferić
Diana Ferić

Senka Bilać, v.d. pročelnice Ureda župana Šibensko-kninske županije iazbaran je za predsjednicu Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija koja je danas konstituirana. Njezin zamjenik je Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije.

 

Unutar Hrvatske zajednice županije djeluje 11 radnih skupina koje aktivno rade na promicanju interesa lokalne i regionalne samouprave producirajući prijedloge, izmjene i dopune zakona te dajući mišljenja na nacrte zakona u savjetovanju. Njihovo je djelovanje doprinijelo pozicioniranju Hrvatske zajednice županija kao partnera nacionalnoj političkoj razini u kreiranju ključnih politika vezanih uz proračun, pravna pitanja, gospodarstvo, obrazovanje, poljoprivredu i međunarodnu suradnju.

 

Prepoznajući važnost dobrog dijaloga s medijima i zainteresiranom javnošću Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija donio je odluku o osnivanju Radne skupine za odnose s javnošću. Čine ju županijski službenici koji rade na poslovima protokola i odnosa s javnošću, a čija je međusobna suradnja od velike važnosti za zaštitu interesa lokalne i regionalne samouprave.

 

 

Radna skupina raspravljala je o planu rada za godinu koja slijedi, a donosi nekoliko važnih događaja. Poticanje suradnje između županija bez obzira na političko opredjeljenje ključna je zadaća Hrvatske zajednice županija, a prvih 15 godina djelovanja proslavit će u svibnju 2018. godine. Još jedna prilika za udruživanje snaga hrvatskih županija je i veliki gospodarski Forum poljskih i hrvatskih regija koji će se održati u travnju 2018. Slijedi i razvijanje postojećih projekata kao što su foto natječaj „Volim svoju županiju“ čija izložba putuje hrvatskim županijama te Mala škola protokola namijenjena županijskim službenicima koji se već bave poslovima protokola, a žele naučiti više. Da su županije najtransparentnije jedinice potvrdilo je i istraživanje Instituta za javne financije što daje dodatan poticaj razvijanju projekta Otvoreni proračun.

S naglaskom na navedene projekte zaključena je sjednica novooformljene Radne skupine pri čemu se voditeljica Senka Bilać zahvalila svima na dosadašnjoj suradnji potičući članove da se još više aktiviraju u poboljšanju i promociji zajedničkih projekata.
 

Iz kategorije: Županija info