Datum objave: 30. Studeni 2017

Šibenska županija domaćin susret zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija

Šibenska županija domaćin susret zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija
Diana Ferić
Diana Ferić

Godišnji susret zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija započeo je danas u Šibeniku, a domaćin je ove godine godine Šibensko-kninska županija. Osim predstavnika sedam jadranskih županija na Susretu sudjeluju i predstavnici Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, kao i predstavnice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Arhitekt Gojko Berlengi predstavio je Plan integralnog upravljanja obalnim područjem Šibensko-kninske županije.

Susret je otvorio ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Šibensko-kninske županije Damir Lučev, a okupljenim sudionicima dobrodošlicu je poželio šibensko-kninski župan Goran Pauk.

„Jako mi je drago da je jedna od tema ovog vašeg susreta vezana uz mišljenja koja dajete na prostorne planove gradova i općina. Poznato mi je da u tom dijelu posla nailazite na velike probleme, pa bih želio da vaša rasprava urodi i određenim zaključcima, koje svakako proslijedite Hrvatskoj zajednici županija i njenoj Radnoj skupini za zaštitu okoliša i prostorno planiranje, voditeljica koje je naša pročelnica Sanja Slavica Matešić. Smatram da su unapređenja sustava prostornog planiranja itekako potrebna.“, kazao je šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk, poželjevši sudionicima uspješan rad i ugodan boravak u našoj županiji.

U radnom dijelu dvodnevnog programa predstavljana su iskustava i problemi u postupcima ishođenja mišljenja na planove užih područja prezentacijom iskustava svakog od Zavoda.

Predstavnica Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj prezentirala EU projekt SUPrEME, kojem je cilj podrška državama članicama u uspostavi sustava održivog prostornog planiranja mora i razvijanju modela prekogranične suradnje u istočnom dijelu Mediterana.

 

Iz kategorije: Županija info