Datum objave: 31. Listopad 2017

Prosvjed nije urodio plodom: Zeleno svjetlo za marinu u Prvić Šepurini

Prosvjed nije urodio plodom: Zeleno svjetlo za marinu u Prvić Šepurini
Diana Ferić
Diana Ferić

Većinom glasova Gradsko vijeće Grada Vodica prihvatilo je Izmjene i dopune Prostornog plana koje omogućuju gradnju marine u Prvić Šepurini, dok su ispred prostora u kojem se održavala sjednica trajali prosvjedi članova Udruge.

Kako javlja portal Vodice Info, prije početka današnje sjednice vijećnici 'Liste našega mista' zahtijevali su da se točka dnevnog reda vezana za Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Vodica za područje luke Perolin gat u Šepurini na otoku Prviću skine s dnevnog reda zbog, kako kažu, neusklađenosti sa zakonskim propisima te zbog toga što izgradnja marine nema potporu Mjesnog odbora Prvić Šepurine. No, većinom glasova vladajućih (HDZ-HSS)to je usvojeno čime je dano „zeleno svjetlo“ gradnji luke nautičkog turizme najniže kategorije, odnosno marine od 90 vezova te komunalne i sportske lučice u uvali 'Perolin gat' na sjevernoj strani Prvić Šepurine.

U burnoj raspravi prije donošenja odluke oporbeni vijećnici su tražili da o ovom projektu trebaju odlučivati sami mještani Prvić Šepurine i to referendumom.

Uoči same sjednice Gradskog vijeća, pred zgradom Gradske uprave okupilo se pedesetak mještana Šepurine koji su protiv izgradnje marine te isto toliko zagovornika projekta izgradnje marine u uvali Perolin Gat
- Ovaj plan u naravi predstavlja dozvolu za izgradnju marine od dvjesto vezova koja je potpuno neprimjerena otoku, a pogotovo na Prviću na kojem nema pristupa automobilima. Donošenjem UPU-a otoka Prvića zatvorena je mogućnost nekakvom drugom planiranju kao npr izgradnja Dječjeg vrtića i Staračkog doma, obnova riva što je neprihvatljivo. Mi nismo protiv marine, mi smo protiv ovolike i ovakve marine – kazao je kazao je Branimir Vlahov, čelnik udruge građana u osnivanju 'Burni Prvić'
S druge strane,zagovornike projekta izgradnje predvodio je Lino Vlahov koji tvrdi da je Zbor mještana u pet navrata donio odluke o izgradnji luke nautičkog turizma, koja će pokrenuti gospodarski razvoj mjesta i otoka.

Iz kategorije: Županija info