Datum objave: 24. Kolovoz 2017

StartUp-ovci pozor: Prijavite se na najveće natjecanje u Centralnoj Europi za rješenja u energetskom sektoru

StartUp-ovci pozor: Prijavite se na najveće natjecanje u Centralnoj Europi za rješenja u energetskom sektoru
Diana Ferić
Diana Ferić

Više od stotinu startupova već je pokazalo interes za sudjelovanjem u PowerUp! by InnoEnergy natjecanju, najvećem natjecanju u Centralnoj Europi za startupe koji su usmjereni na rješenja u energetskom sektoru. Kandidati s projektom utemeljenim u području energetike, prototipom uređaja, posvećenim timom i predviđenim vremenom za marketing od najviše dvije godine, mogu sudjelovati u natjecanju.

 

"Raznolikost prijava na ovo natjecanje pokazuje kako mlade tvrtke fleksibilno reagiraju na promjene u energetskom sektoru te prilagođavaju svoje projekte potrebama tržišta. Mnogi kandidati orijentirani su na uštede i smanjenje troškova proizvodnje energije te na zaštitu okoliša. Podržavamo razvoj i pozicioniranje tvrtki koje za cilj imaju stvaranje rješenja s globalnim dosegom“, rekao je Jakub Miler, izvršni direktor InnoEnergy Central Europe, organizator natjecanja.

 

Pobjednici prošlih dvaju natjecanja danas su globalne kompanije koje su razvijale i komercijalizirale svoje projekte vrlo brzo uz podršku InnoEnergyja na tržištima diljem Europe, kao i tržištima Azije i Sjedinjenih Američkih Država. Najbolji sudionici PowerUp! natjecanja mogu se nadati ponudi za sudjelovanjem u Highway® akceleratoru s pristupom sredstvima i do 150.000 eura za team building, razvoj tehnologija, stvaranje i verifikaciju poslovnog modela kao i komercijalizaciju na globalnim tržištima te novčane nagrade.
“Inovativna ideja više nije dovoljna. Energetsko tržište je vrlo zahtjevno, a ono što je vrlo bitno u slučaju startupa i poduzetnika jest vrijeme. Potencijalni korisnici bi trebali biti što prije uključeni kako bi se doznalokoja su njihova očekivanja. Potreba na koju proizvod odgovara te vrijednost koju nudi svojim korištenjem, puno je važnija od proizvoda samog“ – poručio je izvršni direktor Enetecha Mateusz Lisowski svima onima koji ulaze u svijet startupa. Tvrtka Enetech nudi jedinstven spremnik za pohranu i transport topline na male udaljenosti (do 30 km) koji je obložen s Phase Change materijalom.

 

Veliko finale natjecanja održat će se u Budimpešti, dok će regionalne završnice natjecanja prethoditi intenzivnim radionicama gdje će finalisti imati mogućnost razraditi detalje svoje ponude te poboljšati svoje prezentacijske vještine. Do danas, više od 108 startupova iz 16 zemalja priključilo se natjecanju. Najbolje tvrtke, slično kao u prošlogodišnjem natjecanju, sudjelovat će u radionicama koje će voditi iskusni treneri Damir Sabol, Dalibor Marijanović i Ivo Friganović. Ove godine, inovatori iz 23 zemlje Centralne Europe mogu se prijaviti da sudjeluju na ovom događaju.

PowerUp! očekuje hrabre vizionare, koji će razvijati nove tehnologije koje stvaraju dobrobit svojim korisnicima, proizvođačima te dobavljačima energije na globalnoj razini. Rok za prijavu projekata je do 11. rujna 2017.
Kako biste sudjelovali u natjecanju, ispunite prijavni obrazac dostupan na:
www.powerup.innoenergy.com.

Iz kategorije: Županija info