Datum objave: 17. Kolovoz 2017

Krizni stožer u Općini Promina zbog velikog požara: Neki zaseoci obranjeni,a nekima vatra još prijeti

Diana Ferić
Diana Ferić

Situacija je na Promini koja gori teška, ali su do sada obranjeni zaseoci Sumani i Duvančići u mjestu Razvođe i dijelom zaseoci Buhe u Velušiću. Trenutno je na terenu 40 domaćih vatrogasacate pripadnici DIP-a Zadar. Tijekom noći stići će dodatne vatrogasne snage- 40 vatrogasaca iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Koprivničko-križevačke županije. Sve ostale operativne snage u općini Promina, Gradu Drnišu i Šibensko-kninskoj županiji podignute su u stanje pripravnosti. Vremenske prilike su nepovoljne i idu na ruku širenju požara pa postoji mogućnost za evakuacijom dijela stanovništva sela Velušić za koje će biti osiguran privremeni smještaj u dječjem vrtiću u Drnišu. Osigurano je dežurstvo hitne medicinske pomoći na terenu.

Mole se građani na ugroženim područjima općine Promina i grada Drniša da prate upute nadležnih službi na terenu. Sve to rečeno je i zaključeno na večerašnjem sastanku Kriznog stožera Šibensko – kninske županije koji je sazvao župan Goran Pauk.
U prostorijama Općine Promina održana je zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Općine Promina. Na sjednici je analizirana situacija na požarištu na području općine Promina i grada Drniša gdje je požar jednim dijelom ušao i širi se u pravcu sela Velušić, priopćili su iz Ureda župana.
 

Iz kategorije: Županija info