Datum objave: 17. Kolovoz 2017

Zbog velikog požara na Promini župan Goran Pauk sazvao Krizni stožer

Zbog velikog požara na Promini župan Goran Pauk sazvao Krizni stožer
Diana Ferić
Diana Ferić

Čak šest protupožarnih zrakoplova 93. zrakoplovne baze HRZ-a iz Zemunika sudjelovalo je u gašenju požara koji je izbio na Promini, u Šibensko-kninskoj županiji, ali požar i dalje gori. Zračne snage su se kada je pao mrak povukle, priopćeno je iz Ministarstva obrane. Na terenu se nalazi trenutno 63 vatrogasca s 25 vozila,. Zbog velikog požara na Promini šibensko – kninski župan Goran Pauk sazvao je sastanak kriznog stožera koji će se održati u Oklaju.

Sva druga današnja požarišta stavljena su u najvećoj mjeri pod nadzor gasitelja, a jedan airtractor još uvijek djeluje na prostranom požarištu Zaton-Raslina. Potporu u gašenju tog požara i danas pružaju pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 220 požara: 78 u Šibensko-kninskoj, 74 Splitsko-dalmatinskoj, 54 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji. Ostvareno je oko 1850 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 54.200 tona vode te su prevezena 263 vatrogasca i vojnika i 32 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta, navodi se u priopćenju.
 

Iz kategorije: Županija info