Datum objave: 26. Srpanj 2017

Ženska regata u tradicionalnom veslanju i ove godine na Krapnju uz bogat program

Ženska regata u tradicionalnom veslanju i ove godine na Krapnju uz bogat program
Diana Ferić
Diana Ferić

Ženska regata „ U susret Gospi od Anđela“ organizira se na Krapnju šestu godinu za redom, abit će održana 1. kolovoza. na njoj će sudjelovati tridesetak Krapanjki svih generacija, veslajući na tradicionalan način na starim, drvenim brodovima, kako su to žene na Krapnju radile nekad kada su odlazile obrađivati polja na kopnu.

„ Priču o krapanjskim spužvarima, roniocima svi znaju i ispričana je puno puta. Priča o krapanjskoj ženi, o njihovom teškom životu ostala je neispričana i nepoznata široj javnosti do ove naše regate. Upravo ovom našom regatom želimo odati poštovanje i priznanje svim našim bakama, mamama, tetama,sestrama....svim Krapanjkama koje ne da su držale tri kantuna od kuće već su na svojim plećima nosile i cili krov“, kaže Milena Mratinić, organizatorica tog događanja. Kuriozitet je da će ove godine biti održana modna revija dviju modnih kreatorica s Krapnja – Karmen Herceg i Đine Grbin.

Prije regate bit će otvorena foto izložba Foto kluba Šibenik, u uljari sv. Lovre pod nazivom „Žene veslaju“. U kulturno – zabavnom programu nastupit će:

KUD Spužvar
Saša Jakelić
Marjanke-Žensko pjevačko društvo Marjan
Svetin Milutin Mačak
Siniša i Luce Kostelac
Marin Curavić
 

Iz kategorije: Županija info