Datum objave: 14. Srpanj 2017

Župan Pauk se danas družio s najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima

Župan Pauk se danas družio s najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima
Diana Ferić
Diana Ferić

Ovo je, vjerojatno, jedno od šibensko – kninskom županu Goranu Pauku najdražih svečanih primanja – tradicionalni susret s učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim mentorima koji su postigli najbolje rezultate na državnim i regionalnim školskim natjecanjima. Ovog puta bili su to učenici koji su pobrali čelna mjesta na natjecanjima u školskoj godini 2016./2017.

„Čestitam vam od srca na ovom uspjehu. Sudjelovanje učenika u izvannastavnim aktivnostima najbolja su prevencija protiv društveno neprihvatljivog ponašanja i svrha im je da omoguće učenicima iskazivanje i ostvarivanje njihovih posebnih zanimanja, sklonosti i talenata. Želim vam uspješno daljnje školovanje i mnogo sreće u stjecanju novih znanja i vještina, a mentorima uspješan daljnji stručni i stvaralački rad“, kazao je župan Goran Pauk nakon čega je učenicima uručio prigodne poklone zajedno s pročelnicom UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Dianom Ercegović.

Župan je istakinuo i doprinos učitelja i profesora – mentora koji su svojim kvalitetnim radom, zalaganjem i prenošenjem znanja omogućili da naši učenici i ove kao i prethodnih godina postignu zapažene rezultate na školskim natjecanjima.

U svoje i u ime Županije  kao osnivača osnovnih i srednjih škola na našem području župan Goran Pauk zahvalio se i ravnateljima škola čije su sposobnosti i uloga veoma važni u svim ovim promjenama i reformama obrazovnog sustava i usklađivanja hrvatskog školstva sa standardima Europske unije. Čestitao je  ponosnim roditeljima učenika koji mogu biti sretni i ponosni na svoju vrijednu i talentiranu djecu, na izvrsnosti i znanju koje su pokazali na natjecanjima.

Svečanost su uveličali učenici glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik, violončelisti Nina Lucia Perina i Lovre Tunuković  te maturant Šime Buha na klaviru koji je upisao Glazbenu akademiju u Zagrebu.

 

Iz kategorije: Županija info