Datum objave: 03. Srpanj 2017

Srednjoškoci iz Slavonije na Prviću usavršavaju materinji jezik i kulturu,a nisu zaobišli ni Šibenik

Srednjoškoci iz Slavonije na Prviću usavršavaju materinji jezik i kulturu,a nisu zaobišli ni Šibenik
Diana Ferić
Diana Ferić

Međunarodna ljetna škola hrvatskog jezika i kulture 'Faust Vrančić' održava se na Prviću, a sudionicima, koji su posjetili Šibenik, jutros je dobrodošlicu poželio šibenski gradonačelnik Željko Burić.
„ Od svih potencijala koje razvijamo onaj ljudski je najvažniji, a upravo poznavanje vlastite kulture i povijesti ostvaruje nas kao samosvjesne i kompletne osobe“ , kazao je gradonačelnik.

Na Prviću se okupilo četrdesetak polaznika srednjih škola iz Osijeka i Vukovara, zajedno s profesorima. U okviru posjeta gradu Šibeniku, obišli su katedralu sv. Jakova, tvrđavu sv. Mihovila, te samostan i muzej sv. Frane.

Taj susret organizira Ogranak Matice hrvatske iz Osijeka, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Šibenske biskupije.
Cilj škole je da polaznici kroz akademska i terenska predavanja te kreativne radionice svladaju umjetničke, komunikacijske, socijalne i tehničke vještine, upoznaju lokalnu kulturu i prošire znanja o Faustu Vrančiću. Ujedno se obilježava i 400. godišnjica smrti jedne od najglasovitijih osoba hrvatske znanstvene i kulturne povijesti.
 

Iz kategorije: Županija info