Datum objave: 23. Lipanj 2017

Propalo konstituiranje Gradskog vijeća Vodica jer nitko nije imao pridjelog za Mandatno - imunitetnu komisiju

Diana Ferić
Diana Ferić

.Budući da na sjednici nije dan niti jedan prijedlog za članove Mandatno – imunitetne komisije danas nije uspjelo konstituiranje Gradskog vijeća Grada Vodica., prema pisani portala Info Vodice. Naime, HDZ u Vijeću nema apsolutnu većinu , a druge liste se nisu mogle suglasiti oko toga kakvo će biti vodstvo Gradskog vijeća.

 

"U proteklom razdoblju uzeli smo sebi za pravo da budemo mediator svih lista izabranih u ovom Gradskom vijeću, kako bi ovo Gradsko vijeće postalo "Hram demokracije". Predložili smo da Gradsko vijeće ima predsjednika i dva dopredsjednika . Pokušali smo sa svima razgovarati kako bi ovo vijeće bilo vijeće inicijativa, a ne podjela i da svi izabrani vijećnici sudjeluju u radu gradskih odbora. Nažalost, nismo naišli na očekivani odaziv i dobiti konsenzus na tu odluku. Nećemo odustati, na sljedećoj sjednici nećemo tražiti konsenzus, nego ćemo pokušati konstituirati Vijeće jer građani koji su nas izabrali očekuju to od nas“, rekao je Ivica Ledenko u ime vijećnika Mosta i HSS-a

 

Danijel Lasan Zorobabel, povjerenik Liste našeg mista rekao je kako se većina građana odlučila na promjene
„Mi smo kao druga politička snaga u Vodicama predložili dosadašnjim opozicijskim vijećnicima da napravimo rotacijski sustav predsjedavanja, bez drugog dopredsjednika jer on podiže troškove. S obzirom da nismo naišli na razumijevanje kod Mosta i HSS-a, mi nemamo prijedlog za izbor Mandatno imunitetnog povjerenstva“, obrazložio je.

 

Nakon ovog, predstojnica Ureda državne uprave Edita Grubišić utvrdila je da nema prijedloga za izbor Mandatno imunitetnog povjerenstva, a time je sjednica prekinuta.

 

U ime vijećnika HDZ-a, Gordan Dado Fržop izrazio je žaljenje što nije došlo do konstituiranja .
„Očekujem da će se partneri uskoro dogovoriti,na zadovoljstvo svih građana Vodica i da će Gradsko vijeće početi s radom, za što su nas i izabrali građani Vodica „, rekao je Gordan Dado Fržop

 

Iz kategorije: Županija info