Datum objave: 11. Svibanj 2017

Festival sportova i sportskih aktivnosti 18. svibnja na trgu ispred Gradske vijećnice u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Međunarodni olimpijski dan bit će i ove godine održan u Šibeniku i to 18. sbinja, a program su danas predstavili šibensko - kninski župan Goran Pauk i Ante Tanfara, glavni tajnik Zajednice sportova Šibensko-kninske županije.

Uz župana Pauka i glavnog tajnika ZS ŠKŽ Tanfaru, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici sportskih klubova koji su se uključili u obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana.

„Drago mi je što je naš grad ove godine dobio domaćinstvo obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana 18. svibnja što je dobar način da promoviramo sportski život našega grada i županije. Također, termin se poklapa sa proslavom Dana županije što znači da će proslava biti još uspješnija. Mi kao županija skrbimo o sportu koliko je moguće sukladno kretanjima proračuna. Gospodarske prilike su nam se popravile i nadam se da će županija u bliskoj budućnosti biti u mogućnosti više ulagati u područje sporta nego što je to bio slučaj proteklih godina“, kazao je župan Goran Pauk i zaželio sportskim djelatnicima mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana u Šibeniku 18. svibnja počet će u 9:45 sati polaganjem vijenaca kod spomenika Draženu Petroviću. Na Trg Republike Hrvatske u 10 sati održati će se „Festival sporta“ gdje će svoje vještine, znanja i umijeće predstaviti sportaši sportskih klubova iz naše županije. Događaj će biti zaključen u Šibenskom kazalištu gdje će se u 12 sati održati proglašenje najboljeg sportaša Šibensko-kninske županije.

Uz dvadesetak sportskih klubova iz Šibensko - kninske županije u ovaj projekt uključili su se i OŠ Jurja Dalmatinca Šibenik i Dječji vrtić Smilje. Na obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana očekuje se dolazak eminentnih gostiju, osvajača svjetskih i europskih medalja te olimpijskih pobjednika.
 

Iz kategorije: Županija info