Datum objave: 10. Svibanj 2017

Proslavljen 70. rođendan šibenske Medicinske škole uz sjećanje na tragično preminulu dugogodišnju ravnateljicu

Proslavljen 70. rođendan šibenske Medicinske škole uz sjećanje na tragično preminulu dugogodišnju ravnateljicu
Diana Ferić
Diana Ferić

Bogatim kulturno-zabavnim programom danas je u šibenskom kazalištu Medicinska škola Šibenik proslavila svoj 70. rođendan.
Aleksandra Acalin, ravnateljica te škole podsjetila je na početke te škole, ali i njezin razvoj i sve postignute uspjehe. S posebnim pijetetom prisjetila se svih preminulih kolega profesora, a posebno n tragično preminule ravnateljice Ankice Lambaša Spahija. „Upravo ova 70. obljetnica trebala je biti kruna njezinog dugogdišnjeg rad prije odlaska u mirovinu“, vrlo emotivno kazala ravnateljica Acalin.
Župan Goran Pauk je izrazio zadovoljstvo činjenicom što se nemali broj naših obrazovanih zdravstvenih djelatnika odlučuje za povratak u rodni grad i županiju te uspješno pridonose održavanju kvalitete zdravstvene skrbi po kojoj je Šibensko-kninska županija odavno zapažena.
„Šibensko-kninska županija koja je i osnivač svih srednjih škola u županiji izuzetno je ponosna na rad naše Medicinske škole koju smo uvijek rado pomagali i podupirali, a tako će biti i dalje. Ne sumnjam da će ova škola kao i do sad svojim predanim radom nastaviti stvarati kvalitetne kadrove sa područja zdravstvenih djelatnosti. Samo naprijed!“, poručio je župan Pauk.
Prigodnim riječima prisutnima se obratio i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
Na proslavi su bili i brojni učenici, profesori, ravnatelji, zdravstveni djelatnici i mnogi drugi uzvanici, a program je uveličan prikazivanjem filma „Jedna godina u životu škole“, igrokazima i plesnim nastupom učenika Medicinske škole, te glazbenim programom u kojem su sudjelovali „Pivači sv. Jakova“ i učenice i učenici Medicinske škole.

 

 

Iz kategorije: Županija info