Datum objave: 04. Svibanj 2017

Anđelko Matov kandidata za župana želi graditi sportsko-poslovni centar u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Anđelko Matov, poznati košarkaški trener i kandidat Nezavisne liste Hrvoja Zekanovića za župana Šibensko – kninske županije zalaže se za gradnju sportsko – poslovnog centra u Šibeniku i za donošenje strategije razvoja sporta u Šibensko – kninskoj županiji o čemu je govorio na današnjoj konferenciji za novinare.

„Šibensko – kninska županija nije donijela strategiju razvoja sporta, a ako nema strategije nema niti vizije i rezultat je to što imamo sada, a to su problemi s financiranje sportskih klubova. Postižemo izvrsne rezultate u odnosnu na financijsko stanje u sportu. Imamo, primjerice dva košarkaška kluba koji se bore za vrh ljestvice, a imaju puno manje novaca nego što dobivaju takvi klubovi u Splitu ili Zadru“, kazao je Matov uz napomenuo kako je Županija imala tu strategiju od 2011. do 2013. godine, a bila je napisana na jednoj stranici papira, koji je danas novinarima Matov i pokazao.

On smatra da bi u Šibeniku trebalo izgraditi taj kompleks s jednom dvorano sa 4 000 do 5 000 sjedala, te tri male dvorane koje bi koristili omladinski pogoni jer djeca danas, zbog nedostatka prostora, treniraju i do pola noći.

„Posljednji sportski objekt, dvorana na Baldekinu, izgrađen je 1973. godine godine i od tada se ništa nije gradilo. nemamo adekvatne dvorane pogotovu za međunarodna natjecanja. To je nedopustivo kada se zna koliko imamo jakih sportaša i da je Šibensko – kninska županija valjda jedna te veličine koja ej dala čak dva NBA igrača. Uz dvorane bio bi i poslovni prostori,a oni bi donosili prihod za održavanje tih sportskih objekata. Za gradnju bi se mogli dobiti i novci iz EU fondova, pogotovu, ako bi išli na takozvana zelena rješenja, a onda bi i održavanje bilo upola jeftinije“, objasnio je Matov. Podsjetio je da je u bivšoj državi bilo planirano da se takav sportski objekt izgradi na Vidicima, na lokaciji takozvanog rasadnika i smatra da bi danas to bila prihvatljiva lokacija.

Milena Bačelić, kandidatkinja za zamjenicu župana istaknula je kako su Zadar i dvorana Višnjih dobar primjer da treba čekati pogodan trenutak za gradnju takvih objekata,a ustvrdila je da u Šibensko – kninskoj županiji nema takvim „osluškivača pogodnih trenutaka“.
 

Iz kategorije: Županija info