Datum objave: 03. Travanj 2017

Grad Vodice dodijelio potpore za razvojne i proizvodne programe u iznosu od 150 tisuća kuna

Šibenik News
Šibenik News

Ocjenjujući da je potrebno ulagati u vlasnike tradicijskih i umjetničkih obrta i njima sličnim, Grad Vodice je novom izmjenom plana proračuna povećao planirani ukupni iznos potpora na 150.000,00 kuna kako bi svi kandidati dobili potrebna sredstva za sufinanciranje svojih razvojnih i proizvodnih programa.

 

Pri određivanju visine dobivenog iznosa gledalo se nekoliko kriterija; starost obrta, dobivena priznanja i nagrade za proizvode, je li obrt ima oznaku Hrvatski otočni proizvod i je li zapošljava ugrožene skupine, mlade, žene ili osobe s invaliditetom.

 

Na objavljen Javni poziv Grada Vodica za dodjelu potpora vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta, zadrugama i nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te nositeljima oznake Hrvatski otočni proizvod, stiglo je dvadeset i sedam prijava, od kojih samo jedna nije ispunjavala tražene uvjete.

 


Ovo je treća godina kako Grad Vodice dodjeljuje ove potpore i svake godine broj prijavljenih se povećava. Lani je ovu mogućnost iskoristilo šesnaest, a ove godine dvadeset i šest subjekata. 

Iz kategorije: Županija info