Četvrtak, 16 Ožujak 2017 14:53

Zahvaljujući legalizaciji i povoljnijoj ekonomskoj klimi, Grad Vodice ostvario plus u blagajni

Napisao: 
Zahvaljujući legalizaciji i povoljnijoj ekonomskoj klimi, Grad Vodice ostvario plus u blagajni

U Gradu Vodice zadovoljno trljaju ruke zbog nastavka pozitivnih trendova te prihoda koji su na kraju 2016. godine bili veći od onih na kraju 2015. godine o čemu će biti riječi na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

 

- Ako se uspoređuje prošla godina s realizacijom 2015. godine, vidljivo je da je zabilježen rast na svim stavkama prihoda. Ukupno je u 2016. godini prihodovano 52. 579.661,04 kune. Izvorni prihodi proračuna bez donacija i pomoći uvećani su za 20 posto u odnosu na prethodnu godinu i iznose 48,5 milijuna kuna, a najveći se porast prihoda bilježi na stavci komunalnog doprinosa koji je udvostručen u odnosu na 2015. godinu i iznosi nešto više od 12 milijuna kuna - poručuju iz vodičke gradske uprave.

 


Kao razlog pozitivnog predznaka u gradskoj blagajni na kraju godine navodi se provedba legalizacije nelegalno izgrađenih objekata na gradskom području, ali i bolje ekonomske klime.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!