Datum objave: 07. Ožujak 2017

Najljepše mjesto na svijetu u koje je bio zaljubljen slavni nobelovac

Najljepše mjesto na svijetu u koje je bio zaljubljen slavni nobelovac
Šibenik News
Šibenik News

Proglasiti neko mjesto najljepšim nemoguća je misija s obzirom na veliki broj prekrasnih lokacija diljem zemaljske kugle. No, da se može pitati Georgea Bernarda Shawa, on bi na ljestvicu najspektakularnijih lokacija sigurno stavio neko mjesto u Hrvatskoj.

 

Slavni irski pisac i dobitnik Nobelove nagrada za književnost bio je zaljubljen u Hrvatsku, a posebno u našu obalu o kojoj je uvijek govorio u superlativima.

 

Oni koji traže raj na Zemlji, trebali bi doći u Dubrovnik, izjavio je Shaw i tako dao najbolju preporuku najposjećenijoj turističkoj odrednici na hrvatskoj obali. No još je osjećajnije progovorio o Nacionalnom parku Kornati, otocima koji ga okružuju i obali. 

 

Posljednjeg dana stvaranja, Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha, napisao je autor "Pigmaliona" o ovoj hrvatskoj ljepotici koja se sastoji od 89 otoka, otočića i hridi, a prostire na 220 četvornih kilometra u Šibensko-kninskoj županiji.

 

Zavirite u  fotogaleriju portala Punkufer i pogledajte zašto je George Bernard Show govorio o Kornatima i Jadranu kao o kruni njegove kreacije.  

 

 

Naslovna fotografija: Guliver, Thinkstock, Shutterstock

Iz kategorije: Županija info