Datum objave: 06. Ožujak 2017

Narodna knjižnica i čitaonica odsad ima čitaonicu i pričaonicu za djecu

Šibenik News
Šibenik News

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno uvela je novi sadržaj namijenjen djeci. Svakog prvog petka u mjesecu održavat će se čitaonica i pričaoniac.

 

Poznato je da bi djeci trebalo čitati naglas od rođenja kako bi mogli povezati čitanje i knjige s ugodnim osjećajima, čuti zvukove, rime i riječi, kako bi mogla koristiti svoja osjetila sluha, vida i opipa te stvarati zvukove i počela razumijevati da slike prikazuju određene predmete iz njihove okoline. Tišnjanska Narodna knjižnica i čitaonica vodila se tom mišlju, ali i tvrdnjom da samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju.

 

- Upravo zbog toga, u suradnji s Dječjim vrtićem „Spužvica“ i tetama Željkom i Dragicom dogovorili smo svaki 1. petak u mjesecu čitaonicu i pričaonicu u našoj knjižnici. U petak smo čitali slikovnicu Mladena Kušeca „ Volim svojega kućnog ljubimca“. Slikovnica je to iz serijala “Pričice za razvoj djece“, u kojima Mladen Kušec, omiljeni dječji pisac, djeci, na njima razumljiv način, ukazuje na situacije na koje nailaze prilikom svojega odrastanja, te kako ih rješavati da bi u konačnici izrasli u zdravije, sretnije i bolje osobe - poručuju iz Knjižnice. 

Iz kategorije: Županija info