Datum objave: 27. Veljača 2017

Na vodičkoj Plavoj plaži vijorit će se Bijela zastava

Šibenik News
Šibenik News

Grad Vodice potpisao je ugovor s udrugom GUWAA za dobivanje licence Bijele zastave na području Plave plaže.


Naime, Global Under Water Awareness Association (GUWAA) je organizacija na čijem je čelu proslavljeni hrvatski ronilac Kristijan Curavić i koja čisti i štiti oceane i mora, jezera i rijeke diljem svijeta te je dio najveće međunarodne mreže ronilaca, zaštitnika svih vodenih resursa. Bijela zastava (White Flag International) jedini je simbol u svijetu koji jamči čisto more te plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima. Vlasništvo je Fondacije Princ Albert II. od Monaka i GUWAA-e.

 

U Hrvatskoj Bijelu zastavu imaju: Nacionalni park Krka, plaže hotela Svpetrvs Resort Supetar na otoku Braču, Hotel Bellevue Mali Lošinj, uvala Valdarke Mali Lošinj, plaža Zlatni rat Bol na Braču, Hotel Split Podstrana, Crvena luka Hotel & Resort Biograd, te plaže Punta Rata i Podrače u Brelima.


U posljednje dvije godine Bijela zastava je dodijeljena predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru za zaštitu Bledskog jezera, makedonskom predsjedniku Georgij Ivanovu za zaštitu Ohridskog jezera i Republici Bosni i Hercegovini za zaštitu rijeke Une.

Iz kategorije: Županija info