Datum objave: 23. Veljača 2017

SVE NA JEDNOM MJESTU: Murterska općinska zgrada postaje kreativni inkubator

Šibenik News
Šibenik News

Na zahtjev Općine Murter-Kornati šibenski tim kreativaca Ante Filipović Grčić, Dane Sekso i Ante Štampalia osmislio je novi vizualni identitet i izgled interijera općinskih prostora. Najviše je pažnje posvećeno uređenju vijećnice Općine koja je zamišljena kao polivalentna multimedijalna dvorana koju će izuzev općinskog vijeća moći koristiti svi mještani Murtera.

 

Urediti će se i ulaz u Općinu, hodnik koji povezuje urede. Radovi u općinskoj zgradi već su počeli, a u završnoj fazi jest uređenje ureda u koje će useliti udruga Argonauta koja se u općinsku zgradu seli zbog uređenja etnološke zbirke Marka Mudronje Repca.

 

 

Udruga Argonauta tako će u općinsku zgradu useliti početkom ožujka 2017. kako bi mogla početi sanacija i adaptacija zgrade Sokolane u murterskom 'Selu'. Zbog toga što udruga Argonauta održava dječje radionice pazilo se da nova polivalentna dvorana vijećnice sadrži i kreativniji „dječji kutak“ pogodan za održavanje takvih radionica. Dolaskom udruge Argonaute koja je poznata po svojim kreativnim projektima i radu s mladima vjerujemo da će doći do učinka kreativne sinergije te će se prirodno povećati suradnja između općinske uprave, udruge Argonauta i ostalih institucija koje svoje sjedište imaju upravo u staroj zgradi u kojoj je nekada djelovala progresivna murterska zadružna uljara.

 

U istoj zagradi sada će sjedište imati Općina Murter-Kornati, JU NP Kornati, Turistička zajednica općine Murter-Kornati, Lučka kapetanija, Hrvatska Pošta, novi interpretacijski centar Kornata, poljoprivredna zadruga Kornati, murterski ogranak Matice iseljenika, Općinski sud u Šibeniku (za potrebe osnivanja zemljišne knjige - k.o. Kornati) , Narodna knjižnica i čitaonica Murter, Udruženje obrtnika Murter, Pirovac i Tisno, komunalno poduzeće „Murtela“, klapa Mela te druge organizacije.

 

 

Iz kategorije: Županija info