Datum objave: 23. Siječanj 2017

Promocija dokumentarnog filma 'Maslenica' u Vodicama

Šibenik News
Šibenik News

Grad Vodice poziva, povodom 24. obljetnice oslobađajuće operacije „Maslenica“ u srijedu, 25. siječnja,  na promociju prvog dijela dokumentarnog filma 'Maslenica i Medački džep' koja će se održati u Kulturnom centru Vodice s početkom u 18.30 sati.

 

Također, vodičkoj publici prikazat će se po prvi puta i dio dokumentarnog filma o ratnim zbivanjima u vodičkom i šibenskom zaleđu 1991. godine. Inače, ovi dokumentarni filmovi pripadaju serijalu dokumentarnih filmova iz Domovinskog rata pod nazivom „Pobjednici“. Rađeni su u produkciji Studia 23 iz Zadra, a redatelj je Nenad Šestić. Dokumentarni serijal „Pobjednici“, koji ima za temu dokumentiranje svih vojnih operacija u Domovinskom ratu kroz pričanje aktivnih preživjelih učesnika putem video zapisa na najsuvremeniji način, rađen je uz potporu Ministarstva branitelja, Hrvatskog sabora, Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata te drugih institucija Republike Hrvatske.

 

Filmovi obiluju arhivom, snimkama dronom i 3D animacijama, te velikim brojem sugovornika. Organizatori projekcije su Grad Vodice i Braniteljske udruge iz Domovinskog rata.

Iz kategorije: Županija info