Datum objave: 02. Siječanj 2017

Za program socijalne i zdravstvene skrbi Grad Vodice izdvojio gotovo dva milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica donesen je i Program javnih potreba socijalne i druge skrbi za 2017. godinu za koji je osigurano gotovo 2 milijuna kuna. Nešto više od milijun kuna planirano je potrošiti za razne socijalne programe: sufinanciranje prijevoza za učenike, umirovljenike, udovice, djecu i roditelje poginulih hrvatskih branitelja; za podmirivanje troškova stanovanja i drva za ogrjev, za stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja, razne pomoći teže bolesnim, invalidnim i potrebitim osobama.

 

Također je donesena i odluka da se poveća iznos jednokratne pomoći za novorođenčad, pa od slijedeće godine ona više neće iznositi 1.500,00 kuna, već 2.000,00 kuna za prvo dijete, a za svako će se slijedeće iznos povećavati za još 1.000,00 kuna.

 

Osigurano je i pola milijuna kuna za sufinanciranje rada hitne medicinske pomoći tijekom cijele godine tako da sada u Vodicama radi pet timova dvadeset i četiri sata dnevno dvanaest mjeseci u godini. Preostalih 140.000,00 kuna predviđeno je za financiranje dežurstava obiteljskih liječnika nedjeljom i praznicima te za zdravstvene preglede sportaša. Dodatna sredstva bit će uložena u izradu dokumentacije za izgradnju budućeg novog objekta na Račicama gdje će biti smještena Javna vatrogasna postrojba i Hitna medicinska služba.


Za humanitarne udruge i organizacije kojih na području Grada Vodica ima pet bit će izdvojeno 125.000,00 kuna, 12.000,00 kuna više nego lani. Za djelatnost Gradskog društva Crvenog križa Vodice osigurano je 120.000,00 kuna.

Iz kategorije: Županija info