Datum objave: 02. Siječanj 2017

FOTOProvozali smo se impozantnom, još nedovršeno vodičkom zaobilaznicom

FOTOProvozali smo se impozantnom, još nedovršeno vodičkom zaobilaznicom
Diana Ferić
Diana Ferić

Prvog dana nove 2017. provozali smo s ejoš nedovršenom, ali impozantnom vodičkom zaobilzanicom koja će značajno poboljšati promet jadranskom magistralom i prometno rasteretiti Vodice. Vodička obilaznica jedno je od tri najvažnija infrastrukturna projekta na području Hrvatske.

 

Duga je 5 kilometara i 100 metara, a njenu gradnju sufinancira Europska unija s čak 85 posto od ukupne cijene od oko 70 milijuna kuna. Ona nije važna samo za Vodice i nema samo prometni značaj. Iako se na prvom mjestu ističe kako će obilaznica rasteretiti Vodice i olakšati promet Jadranskom magistralom koja je u Vodicama već odavno postala ulicom, daleko je važnije uočiti da ona donosi razvoj i napredak cijelom zapadnom dijelu Šibensko – kninske županije.

 

Radovi će, kako je planirano, biti završeni do početka turističke sezone 2017. godine no već sada se vidi da će obilaznica pretvoriti Vodice u suvremeni grad s izdašnim razvojnim potencijalima. Osim toga prva vožnja obilaznicom, bolje rečeno velikim gradilištem obilaznice, pravo je otkriće jer otvara pogled na skrivene dijelove lijepog vodičkog zaleđa.

Dakle, ako je suditi po vodičkoj obilaznici, sretna nam nova 2017. godina!
 

Iz kategorije: Županija info