Datum objave: 02. Siječanj 2017

Pljačke i provale u Rogoznici, starac spriječio jednu, a zaštitar u Šibeniku dobio po sebi

Šibenik News
Šibenik News

Slavljenički dani na području Šibensko – kninske županije nisu bili lišeni provala i krađa i to preko cijele županije, od Knina do Rogoznice.

 

Dok policija traga za počiniteljima jedne razbojničke krađe, pet teških građa, od kojih je jedna bila u pokušaju te za počiniteljima dvije krađe, uhvaćen je 33-godišnjak kojeg je starac (88 g.) uhvatio u krađi u Zablaću.


- Osumnjičeni je 31.prosinca oko 13 sati u Zablaću zatečen u pokušaju krađe, u čemu je spriječen od strane prolaznika kojima se oštećena obratila za pomoć, a također je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je isti 23. prosinca u također Zablaću iz kuće 87-godišnjakinje istoj ukrao novčanik s manjim iznosom novca i osobnim dokumentima – obavještava Policijska uprava Šibensko - kninska.

 

Osim što su uhvatili osumnjičenika za dvije krađe, pred policajcima je zadatak otkrivanja identiteta počinitelja pustih krađa počinjenih proteklog vikenda.


U Šibeniku je nepoznati počinitelj u trgovini zatečen u krađe prehrambenih proizvoda u čemu ga je pokušao spriječiti 38-godišnji zaštitar kojeg je isti tjelesno napao i pobjegao. Nastala šteta je nekoliko stotina kuna, dok je štetu od par tisuća kuna počinila nepoznata osoba kada je provalila u kuću 92-godišnjakinje u Rogoznici odakle je ukradena pila.

 

Rogoznica je na proteklog vikenda bila na meti provalnika/lopova pa su tako prijavljene još dvije krađe. Iz kuće 85-godišnjaka ukraden je tehnički predmet baš kao i iz kuće 61-godišnjakinje.


Osim u Rogoznici, provaljivalo se i kralo u kućama u Brodarici odakle je ukradeno zlato i osobni predmeti. U Betini je nepoznati počinitelj provalio ulazna vrata na metalnom kontejneru u vlasništvu 75-godišnjaka iz kojeg nije ništa otuđeno, a nastala je manja šteta.

 

- U Žitniću je nepoznati počinitelj s otvorenog prostora 60-godišnjaku otuđio električne žice i PVC stupića u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. U Kninu je nepoznati počinitelj 25-godišnjakinji ukrao mobitel u vrijednosti od par tisuća kuna – stoji u policijskom izvješću.

 

Protiv nepoznatih počinitelja bit će podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Županija info