Srijeda, 28 Prosinac 2016 09:12

Afirmacija Vodica kao sportske turističke destinacije i veća ulaganja u sport

Napisao: 
Afirmacija Vodica kao sportske turističke destinacije i veća ulaganja u sport

Za potrebe sporta i sportskih aktivnosti Grad Vodice će u 2017. godini izdvojiti više od 1,6 milijuna kuna. Najveći dio spomenutog iznosa dobit će razne sportske udruge za potrebe svoga rada, ukupno 1.213.000,00 kuna. Za održavanje sportskih objekata izdvojit će se 240.000,00 kuna, dok će za potrebe djelovanja Zajednice sportova Grada Vodica i njezina dva zaposlenika biti izdvojeno 160.000,00 kuna.

 

Na području Grada Vodica aktivno je sedamnaest sportskih udruga za čije je djelovanje ove godine planirano utrošiti 56.000,00 kuna više nego lani. I dalje se najviše izdvaja za Nogometni klub Vodice, 293.000,00 kuna, jednaki iznos od po 201.000,00 kuna dobit će Rukometni klub Olimpija i Ženski košarkaški klub Vodice, zatim slijedi Jedriličarski klub Tijat i Brdsko biciklistički klub Orlov krug.

 

Prilikom dodjele sredstava u obzir su uzeti dosada postignuti klupski rezultati, broj članova, odnosno kategoriziranih sportaša i reprezentativaca te aktivnosti klubova koji svojim radom i organizacijom raznih sportskih događaja doprinose afirmaciji Vodica kao sportske turističke destinacije i popularizaciji i razvitku vodičkog sporta. Nezaobilazno je spomenuti Jabuku, širom poznatu jedinstvenu pučinsku regatu ili Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu.

 


Sredstva za održavanje sportskih objekata bit će utrošena na održavanje sportske dvorane u Čistoj Velikoj i za završetak opremanja natkrivene sportske dvorane u dvorištu Osnovne škole Vodice.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!