Datum objave: 13. Prosinac 2016

Oko Vodica niču ilegalna odlagališta krupnog otpada na koje Grad troši ogromna proračunska sredstva

Oko Vodica niču ilegalna odlagališta krupnog otpada na koje Grad troši ogromna proračunska sredstva
Šibenik News
Šibenik News

Na poljskim putevima oko Vodica sve se češće mogu vidjeti neugledni prizori ilegalnih odlagališta otpada, kojima tamo nikako nije mjesto, donosi portal InfoVodice.

 

Postojanje ilegalnih odlagališta, osim što ukazuje na nedovoljno razvijenu ekološku svijest ljudi, predstavlja i opasnost od zagađenja okoliša, a Grad Vodice godišnje potroši 100.000,00 kuna proračunskih sredstava za saniranje takvih odlagališta.

 

Iz Gradske uprave Grada Vodica mole građane da im pomognu stati na kraj ovom problemu.

 

- Iako smo na desetak problematičnih lokacija postavili video nadzor s ciljem otkrivanja identiteta i kažnjavanja nesavjesnih građana, čini se da to nije dovoljno, jer svako malo nailazimo na nova ilegalna odlagališta. Ovim putem apeliramo na građane da nam pomognu riješiti ovaj problem. Svatko tko uoči fizičku ili pravnu osobu da na nedozvoljenom mjestu odlaže glomazni otpad, građevinski materijal i slično, neka slobodno i anonimno to prijavi našoj Komunalnoj službi na broj telefona 022/ 444-909, ili komunalnom redaru na broj 099 218 10 60. Mi ćemo intervenirati, pronaći i kazniti počinitelje jer se na saniranje ilegalnih odlagališta troši veliki novac svih građana Grada Vodica koji se može puno bolje iskoristiti - kazao je komunalni redar Blagodar Španja.

 

Inače, uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada za sve građane s područja Grada Vodica i Općine Tribunj, koji uredno podmiruju svoje obveze, dva puta godišnje besplatno obavlja tvrtka Leć d.o.o. Dovoljno ih je nazvati i dogovoriti termin. Po stvari koje ne trebate u Vaše dvorište će doći kamion, odvesti ih i zbrinuti na odgovarajući način.

 

Iz kategorije: Županija info