Datum objave: 09. Prosinac 2016

Velebna Dinara dobila novi turističko - planinarski zemljovid koji će predstaviti u Kninu

Velebna Dinara dobila novi turističko - planinarski zemljovid koji će predstaviti u Kninu
Šibenik News
Šibenik News

Povodom Međunarodnog dana planina, koji se obilježava 11. prosinca, HGSS stanica Split, JU Priroda Šibensko – kninske županije i Turistička zajednica Šibensko – kninske županije predstavit će Turističko – planinarski zemljovid Dinare.

 

Predstavljanje će se održati u Gradskoj vijećnici u Kninu, u ponedjeljak, 12. prosinca, s početkom u 12,00 sati.


Najnovije kartografsko izdanje Hrvatske gorske službe spašavanja, koja ove godine slavi 65. godišnjicu osnutka te 60. obljetnicu djelovanja Stanice Split, predstavit će kartograf  Stanice Split Dalibor Bijelić i voditelj projekta Darko Gavrić, te proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić. Autor karte je Joža Habijan.

 

 

Ciljani korisnici tematskog turističko-planinarskog zemljovida su domaći i strani planinari i turisti koji su zainteresirani za boravak i športsko-rekreativne aktivnosti u prirodi. Zemljovid će koristiti i spašavatelji HGSS-a jer im omogućava sigurniji i brži pristup unesrećenima u akcijama potraga i spašavanja.


Anita Babačić Ajduki Ana Vukšić iz Javne ustanove Priroda Šibensko – kninske županije predstavit će značaj zaštićenih područja, područja ekološke mreže Natura 2000 te ulogu javne ustanove u njihovu očuvanju i održivom korištenju.

 

 

Planina Dinara prostor je izuzetnih geoloških vrijednosti, raznovrsne flore i faune, te velikog bogatstva vode. S tog područja izviru dvije najveće krške rijeke, Krka i Cetina, a tu se nalazi i najviši hrvatski vrh Sinjal.


Zaštićene, valorizirane i adekvatno prezentirane prirodne vrijednosti predstavljajuvelik gospodarskipotencijal. Posjećivanje i održiva turistička aktivnost u zaštićenim ruralnim područjima generatori su ravnomjernog gospodarskog rasta i zapošljavanja. Njihov značaj prepoznala je i Turistička zajednica Šibensko – kninske županije na čelu s direktoricom Željanom Šikić, koja je sudjelovala u realizaciji projekta.
 

Iz kategorije: Županija info