Datum objave: 12. Studeni 2016

Evo zašto je Rogoznica ponijela titulu Plave krave hrvatskog turizma

Evo zašto je Rogoznica ponijela titulu Plave krave hrvatskog turizma
Šibenik News
Šibenik News

Uz iznimno povećanje broja noćenja od 25 posto u prvih 9 mjeseci ove godine ( 675.023 noćenja ) , proglašenje Marine Frapa najboljom na Jadranu u Rogoznici se mogu pohvaliti i biti ponosni na najbolju promotivnu akciju ne samo ove godine, nego i u povijesti našeg turizma koja sasvim sigurno zaslužuje ići u anale našeg turizma. Zato im ovim putem dodjeljujem titulu Plave krave našeg turizma.

 

Da, Plave krave, no krenimo redom…

 

Genijalna i fenomenalan kampanja mobilnog turističkog ureda koji ide prema gostima, a ne gosti prema njemu je svakako ideja na anale. Mobilni Visitor Centar je inovativan projekt Turističke zajednice općine Rogoznica kojim se informacijama pokrivaju raspršena mjesta ove naše dalmatinske općine poznate po obiteljskom turizmu. Ured TZ-a na kotačima je ljetos tako pružao informacije gostima i njihovim domaćinima od Kanice do Zečeva i bio na raspolaganju svima i to baš u njihovom malom mistu.

 

Informacije su gostima dolazile šarmantnim retro kombijem tamo gdje su se u tom trenutku nalazili; na plažu, šetnicu ili feštu – gdje su gosti tu je i TZ Rogoznica. Ovakav iskorak prema gostima, iznajmljivačima i lokalnoj zajednici podigao je kvalitetu rogozničkog turizma, a u neposrednoj komunikaciji se došlo do vrijednih smjernica za napredak i razvoj turističke ponude mjesta, kao i veliki medijski besplatni PR te tisuće slika na društvenim mrežama. „Projekt Mobilnog Visitor Centra se već u prvoj godini pokazao kao opravdano marketinško ulaganje i zbog svoje jedinstvenosti kao pravo osvježenje u turističkoj ponudi. Mobilni Visitor Centar uz sve aktivnosti cjelokupne lokalne zajednice općine Rogoznica postaje bitan kotačić izgradnje branda Rogoznice kao idealne destinacije za obiteljski odmor.“

 

Iz izjave g.Mladinića važno je istaknuti riječ marketinško ulaganje, jer marketing nikada nije trošak, nego investicija tj. ulaganje. Također, u današnjem poslovanju i dnevnom ritmu potrošači su kao nikad prije izloženi razno raznim kampanjama i porukama, gdje god se okrete postoji neka komunikacija. Kako kažu istraživanja tržišta, prosječan potrošač izložen je oko 20.000 reklamnih poruka dnevno. Zato je nikad teže dobiti pažnju ciljne skupine, a rješenje problema je upravo u kreativnosti, inovativnosti i kako biti drugačiji.

 

TZ Rogoznice je bila hrabra, svjesna da moraju biti drugačiji i inovativni kako bi privukli pažnju, a rezultat Mobilnog Visitor Centra ne da je pun pogodak, nego je primjer za udžbenike, kako za trenutne turističke djelatnike tako i za buduće.

 

Turistička zajednica Rogoznice definitivno ove turističke sezone zaslužuje titulu plave krave našeg turizma. Genijalna i fenomenalna kampanja. Čestitati im možete jednim lajkom na njihovu FB stranicu , to je najmanje zaslužuju, pa da i Vi budete ambasadori turizma u Rogoznici.

 

Budite Plava krava, budite kao TZ Rogoznice.

 

 

 

Izvor: HRturizam.hr

Iz kategorije: Županija info