Datum objave: 11. Studeni 2016

Tišnjani svečano primili i darivali goste iz Karlovca, vatrogasce i branitelje

Šibenik News
Šibenik News

Jučer je u Općinskoj vijećnici u Tisnom održan svečani prijem članova vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orlovac kao i branitelja 129. Karlovačke brigade.

 

 

Na svečanom prijemu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac koji je ujedno i predsjednik Udruge 129. Brigade HV Karlovac, Mirko Rade, svečano je uručio monografiju koju su izdali prije nepunih mjesec dana, ravnateljici Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silviji Ćurić.

 

Monografija ima oko 350 stranica, a u njoj ima oko 220 fotografija, od kojih su neke prvi put objavljene, kao i 15 izvornih zemljovida, te veliki broj izvornih dokumenata koji su vezani za Domovinski rat.

 

Veliku zahvalnost prijateljima iz Karlovca i dragim gostima izrazio je i donačelnik Općine Tisno Miljenko Meštrov, kao i ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno Silvija Ćurić.

 

Oni su im u ime Općine i Knjižnice dodijelili simboličan poklon s motivima Tisnoga i Svetog Martina koji su pripremili učenici Osnovne škole Vjekoslava Kaleba. Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno, uručio im je također simboličan poklon, knjigu „U mriži mora i ljubavi“ našeg poznatog autora Branka Pavlova.

Iz kategorije: Županija info