Datum objave: 28. Listopad 2016

Kninjani pomažu u opremanju eko knjižnice igračka u Veloj Luci na otoku Korčuli

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Dok u šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić traje stručni skup 'Dječja knjižnica kao odgojno-obrazovna ustanova', iz kninske Ekološke udruge Krka Knin stižu vijesti o novom prikupljanju dječjih igračaka za potrebe još jedne eko knjižnice igračaka. Ovog puta, nije riječ o novoj knjižnici u Zvonimirovom gradu, već su se kninski aktivisti uključili u prikupljanje igračka za knjižnicu koja bi uskoro trebala biti otvorena u Veloj Luci na Korčuli.

 

Foto: Stručni skup u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić'

 

Nakon Knina i Zagreba, to je treća ekološka knjižnica igračaka za djecu u Hrvatskoj, a radi se o hvalevrijednoj inicijativi koja je krenula upravo iz Zvonimirovog grada.

 

- Jako nas veseli što se naša ideja iz Knina širi i što pokazuje super rezultate. Stoga pokrećemo akciju prikupljanja polovnih igračaka za knjižnicu u Vela Luci kako bi obogatili sadržaj iste i razveselili djecu! Igračke možete donijeti u kninsku eko knjižnicu u Tvrtkovoj 3 - poručili su zaslužni kninski aktivisti sretni i zadovoljni što njihova ideja nije ostala unutar granica rodnog im grada već nailazi na plodno tlo diljem Hrvatske.

 

Foto: Dječja recenzija Eko knjižnice igračka u Kninu

 

Prva eko knjižnica igračaka u Kninu već je proglašena rajem igračaka, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fonda EU financijski je podržalo inicijativu udruge Novi otok s Koručule da i mališani u Veloj Luci dobiju svoj komadić dječjeg raja.

Iz kategorije: Županija info