Datum objave: 03. Listopad 2016

Županijski vatrogasci na Državnom natjecanju vatrogasca RH u pulskom Uljaniku

Županijski vatrogasci na Državnom natjecanju vatrogasca RH u pulskom Uljaniku
Šibenik News
Šibenik News

Članovi Vatrogasne zajednice Županije šibensko - kninske sudjelovali su na sedmom Državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske održanom u Sportsko - rekreacijskom centru Uljanik u Puli, a u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice. Natjecalo se ukupno tri tisuće vatrogasaca u 221 natjecateljskom odjeljenju, s gostima iz PDG Hajdoše iz Slovenije te predstavnicima Koruške iz Austrije. 

 

Na natjecanju su sudjelovali, između ostalih, DVD-ovi Zlarin, Zaton i Pirovac te JVP Šibenik i Knin, a svi oni našli su se na listi ostvarenih rezultata. Tako su šibenski vatrogasci iz javne vatrogasne postrojbe zauzeli deveto mjesto  u kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi u klasi A bez dodatnih bodova na dob, dok su njihovi kolege iz JVP Knin zasjeli na 12. mjesto. 

 

 - Vatrogasna natjecanja bitan su segment djelovanja hrvatskog vatrogastva jer, osim što služe za novačenje novih članova, odlično promoviraju vatrogasnu djelatnost te povećavaju uvježbanost i spremnost vatrogasaca - rekao je Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice na zatvaranju natjecanja. 

 

Fotografija: Facebook

 

 

Iz kategorije: Županija info