Datum objave: 29. Rujan 2016

U društvu ljubitelja prirode i društva na putu prema Alatima i petomjesečna beba u društvu roditelja i seke

Šibenik News
Šibenik News

Dvadesetak Šibenčana svih generacija pridružilo se planinarima Hrvatskog planinarskog kluba Sv. Mihovil iz Krešimirovog grada u zajedničkom druženju u planinarskoj kući Alat uz porcije graha. No druženju na Alatu prethodi zajedničko uspinjanje do kućice laganom šetnjom u trajanju od dva sata. Mjesto polaska - Šubićevac. Društvo ljubitelja prirode i društva prošlo je put od Luguše do Kamenara.

 

Zastali su uz staru crkvicu sv. Mihovila koja im se našla na putu. Na ovaj način, Mihovilovci su se pridružili proslavi 950. obljetnice, Dana grada Šibenika te svoj 21. rođendan. 

 

Među veselim društvom, koje je blagdansko jutro u Šibeniku odlučilo provesti na svježem zraku u prirodi, našlo se Šibenčana svih generacija, a najmlađa među njima je petomjesečna beba u društvu svojih roditelja. Tu su i djeca, prva generacija planinarske škole za djecu kojima je ovo bio i prvi ozbiljniji uspon nakon teorijske nastave. 

 

Nije riječ o tradicionalnom usponu, ali svako je lijepo da bi moglo postati dijelom tradicije posebno kad bi svake godine u ovo vrijeme, druženje planinara bilo popraćeno lijepim vremenom, sunčano i toplo bez hladnog vjetra. 

 

 

Iz kategorije: Županija info