Datum objave: 23. Rujan 2016

Počinju radovi na uređenju plaže Brodarica vrijedni 11 milijuna kuna

Počinju radovi na uređenju plaže Brodarica vrijedni 11 milijuna kuna
Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas Ugovor o početku radova na uređenju plaže u Brodarici s predstavnikom izvođača radova tvrtke Inovator d.o.o. . Vrijednost projekta iznosi 11 milijuna kuna, a jednim dijelom financirat će ga i Ministarstvo turizma s milijun kuna. 

 

- Od početka imamo velike planove za plažu u Brodarici i današnjim potpisivanjem ugovora, nakon 20 godina, započinjemo s uređenjem ovog omiljenog kupališta brojnih turista, a posebice naših Šibenčana. Plaža će u novom ruhu zasjati do početka iduće sezone te sam uvjeren kako će postati novo okupljalište svih naših sugrađana. Bit će to atraktivna plaža za sve generacije, od najmlađih do najstarijih, s brojnim sadržajima - kazao je gradonačelnik Željko Burić, dodajući kako će uređenjem plaže i izgradnjom sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama taj dio grada dobiti novi turistički potencijal.

 

- Radovi na uređenju plaže počinju u ponedjeljak. Uredit će se prostor kupališta, parkiralište, turističko-ugostiteljski objekt, zeleni pojas i šetnica, pontoni, sportski sadržaji, urbana oprema te postaviti nove komunalne instalacije - kazao je prilikom potpisivanja ugovora Domagoj Nikolac, predstavnik tvrtke Inovator d.o.o.

 

 

Plaža u Brodarici tematski je podijeljena na tri djela; istočni dio kupališta, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom, u središnjem dijelu, najatraktivnijem za djecu mlađe dobi, uredit će se dječje igralište. Zapadni dio kupališta završava „puntom“ na kojoj će biti smješteni sadržaji namijenjeni mladima i onima željnim adrenalinske zabave.

 

Kupalište je opremljeno rampom za ulazak u more osoba sa invaliditetom, te prostorom s prilagođenim sunčalištima za te osobe. Na kupalištu će se postaviti tuševi i prostori za presvlačenje. U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica s pratećim sadržajima, te urbana oprema (klupe i sl).

 

Na istočnoj strani plaže izgradit će se zgrada polivalentne turističko-ugostiteljske namjene u koju će se smjestiti sve što je kupačima potrebno.  Uz centralni dio plaže bit će smješteni sanitarni čvor, tuševi i svlačionice primjereni i osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. 

 

Prema zapadnom dijelu plaže, prije „punte“, uz parkiralište, smješteni su sportski sadržaji: košarkaško i odbojkaško igralište, te sportsko vježbalište sa spravama za vježbanje. Između vježbališta i sportskih terena smještena su dva tuša i prostor za presvlačenje. U tom djelu kupališta, koji sportskim sadržajima potencira nešto dinamičniji pristup kupanju, postavit će se fiksni i plutajući mulići. Na samoj punti, orijentirana na zapad, prema Solarisu, uredit će se atraktivna, terasasta sunčališta.
 

Iz kategorije: Županija info