Datum objave: 22. Rujan 2016

U Vodicama predstavljanje projekta besplatnog za korisnike - 'AHA-ad hoc asistencija obiteljima'

Šibenik News
Šibenik News

Motivacijska radionica u sklopu projekta 'AHA- Ad Hoc Asistencija obiteljima' održat će se u prostorijama uprave Grada Vodice u ponedjeljak, 26. rujna, s početkom u 10 sati.

 

- U okviru ove radionice informirat ćemo nezaposlene i druge zainteresirane građane o aktivnostima, rezultatima i ciljevima projekta te što im donosi aktivno uključivanje u projekt – poručuju organizatori, Organizacija za građanske inicijative iz Drniša.

 

Neke od aktivnosti i dobrobiti projekta su besplatne usluge dadilje (čuvanje djece u domu korisnika) i njegovateljice (skrb o starima i nemoćnima, poludnevni boravak za punoljetne osobe s intelektualnim poteškoćama u Centru za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez te besplatno savjetovanje vezano za povećanje kompetencija za tržište rada).

 

Organizacija za građanske započela je 28. rujna prošle godine, u partnerstvu s udrugom Žena Drniš, Centrom za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez – Vrlika i Šibensko – kninskom županijom, provedbu projekta pod nazivom 'AHA – Ad Hoc Asistencija obiteljima'.

 

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Shema dodjele bespovratnih sredstava Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- faza 3).


Projekt se provodi na području Šibensko-kninske županije, traje 14 mjeseci (28.09.2015-29.11.2016.), a ukupna mu je vrijednost 1.327.287,27 kuna.


U okviru projekta, Ad Hoc Asistenti (dadilje, njegovateljice, kućni majstor) pružaju besplatne usluge osobama koje skrbe o ovisnim članovima obitelji : njega starih i nemoćnih, čuvanja djece, prijevoza osoba (do liječnika, do Rehabilitacijskog centra Fra Ante Sekelez), pomoći u kući.


Osobama s intelektualnim poteškoćama dostupan je privremeni (povremeni) boravak u Centru za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici sa popratnim sadržajima (likovne, glazbene i keramičarske radionice).


Nezaposlenim osobama dostupne su sljedeće besplatne usluge: besplatno osposobljavanje za zanimanja za koja postoji najveća potreba na tržištu rada (za 20 nezaposlenih osoba), pomoć pri izradi akcijskog plana za razvoj karijere, grupna savjetovanja (vještine traženja posla, izrada zamolbe i CV-a, simulacija razgovora za posao, izrada poslovnog plana).

 

Kroz aktivnosti Centra i uz pomoć partnerskih institucija želimo pružiti podršku obiteljima koje skrbe o ovisnim članovima . Uvođenjem ovih novih usluga znatno će se rasteretiti obitelji koje brinu o svojim ovisnim članovima, smanjiti institucionalizaciju kako ovisnih članova tako i onih koji o njima skrbe.


Besplatne usluge dostupne su do 28. studenog tekuće godine, a više informacija o besplatnim uslugama zainteresirani građani mogu dobiti i svakodnevno na BESPLATAN BROJ TELEFONA 0800 200 097.
 

Iz kategorije: Županija info