Datum objave: 16. Rujan 2016

Grad Vodice aplicirao dva projekta na natječaje Ministarstva turizma

Grad Vodice aplicirao dva projekta na natječaje Ministarstva turizma
Šibenik News
Šibenik News

Grad Vodice prijavio je dva projekta na natječaje Ministarstva turizma u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini. Ukupna vrijednost oba projekta iznosi oko 3,7 milijuna kuna.

 

Vrijednost prvog projekta procjenjuje se na 460 tisuća kuna, a od Ministarstva turizma potražuje se 300 tisuća bespovratnih sredstava te se odnosi na izgradnju triju odmorišta i postavljanje signalizacije na cikloturističkim rutama koje će povezivati obalu sa zaleđem i na taj način omogućiti upoznavanje različitosti vodičkog krajobraza. 

 

-  Radi se o multifunkcionalnim odmorištima koja služe kao svojevrsni dnevni boravak na otvorenom na kojem postoji pristup električnoj energiji i mala servisna stanica na kojoj je moguće popraviti bicikl. Ovakva odmorišta odgovaraju potrebama suvremenih cikloturista, zelena su jer koriste solarnu energiju, a također su prilagođena osobama s blažim invaliditetom - poručuju iz Vodica.

 

Drugi projekt apliciran na Ministarstvo turizma odnosi se na II. fazu uređenja gradske plaže Male Vruje. Namjera je uređenjem podignuti standard i kvalitetu plažnog prostora te atraktivnost i izvrsnost lokacije kao turističke destinacije.

Iz kategorije: Županija info